AVIZ

Credit Suisse i historisk fald på børsen

APTOPIX Switzerland Credit Suisse
APTOPIX Switzerland Credit Suisse (Michael Buholzer/Ritzau Scanpix)

Det er bankens største fald nogensinde, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Faldet sker, efter at UBS, en anden schweizisk bank, søndag blev enig med Credit Suisse om at overtage banken for tre milliarder schweizerfranc – cirka 22,7 milliarder danske kroner.

Det svarer til, at Credit Suisse-aktierne er blevet købt til en tredjedel af den værdi, som de havde efter børsluk fredag.

Aktiekollapset er altså en naturlig konsekvens af den lave købspris.

Investorerne ser imidlertid også ud til at straffe UBS, hvis aktie falder mere end 15 procent.

De to banker har i løbet af weekenden arbejdet på at nå til enighed om en aftale, efter at Credit Suisse er kommet under pres, fordi bankkunder har trukket store pengebeløb ud af banken.

I bankens årsregnskab kom det tirsdag frem, at kunder i sidste kvartal havde hevet omkring 120 milliarder dollar, cirka 847 milliarder kroner, med sig ud.

Aftalen om opkøbet indebærer også, at den schweiziske centralbank stiller en likviditetsgaranti på 100 milliarder franc. Det svarer til 755 milliarder kroner.

Schweiz’ præsident, Alain Berset, betegnede på et pressemøde søndag aftalen mellem de to banker som den bedst mulige løsning for at genoprette tilliden til det finansielle system.

UBS’ overtagelse “genetablerer den tillid, der har manglet på de finansielle markeder for nylig”, sagde Berset ifølge nyhedsbureauet AFP.

Men sådan ser det altså langtfra ud mandag formiddag.

Også i resten af Europa ser bankaktierne ud til at reagere på den usikkerhed, der præger banksektoren i øjeblikket.

Deutsche Bank falder kort efter børsåbning med mere end ti procent.

Herhjemme falder aktierne hos både Danske Bank og Jyske Bank mere end fem procent.

Sammenlagt er det danske C25-indeks nede med 1,2 procent mandag formiddag.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere