AVIZ

Coronadødsfald er fordoblet på en uge i Norge

People walk on the street in Oslo

Det viser tal fra Folkehelseinstituttet (FHI), der er den norske sundhedsstyrelse.

I sidste uge døde 76 personer, der var smittet med coronavirus. Det er en fordobling, i forhold til ugen inden hvor der blev registreret 36 coronarelaterede dødsfald.

– Hyppigheden af indlæggelser og dødsfald er højest blandt personer på 75 år og derover, og højere blandt personer, der ikke fik coronavaccinen i efteråret. Tallene forventes at blive opjusteret noget for de sidste par uger, skriver FHI i en ugerapport, der er udgivet torsdag.

Det er ventet, at antallet af covid-smittetilfælde vil stige yderligere i de kommende uger, tilføjer FHI.

Hospitaler og kommuner må forberede sig på, at der kommer flere indlæggelser af patienter med covid, lyder det i ugerapporten.

– Det haster derfor med at få vaccineret ældre og personer i risikogrupper, skriver FHI.

Antallet af nye indlæggelser med bekræftede tilfælde af covid er steget i flere uger, men kurven er fladet ud i de seneste uger, viser FHI’s tal.

Der er stadig kun få indlæggelser på de norske intensivafdelinger. I sidste uge var der seks coronapatienter på intensiv, og ugen inden var tallet 12.

Den variant, der i nogle måneder har været dominerende i Norge, hedder EG. 5.1. Det er den, der er med til at sende antallet af smittede i vejret nu, skriver FHI.

Også en anden variant ved navn BA. 2.86 øges markant lige nu og er især tydelig i spildevandsovervågningen, skriver FHI.

/ritzau/

Andre læser også