AVIZ

Coronadødsfald er fordoblet på en uge i Norge

People walk on the street in Oslo

Det viser tal fra Folkehelseinstituttet (FHI), der er den norske sundhedsstyrelse.

I sidste uge døde 76 personer, der var smittet med coronavirus. Det er en fordobling, i forhold til ugen inden hvor der blev registreret 36 coronarelaterede dødsfald.

– Hyppigheden af indlæggelser og dødsfald er højest blandt personer på 75 år og derover, og højere blandt personer, der ikke fik coronavaccinen i efteråret. Tallene forventes at blive opjusteret noget for de sidste par uger, skriver FHI i en ugerapport, der er udgivet torsdag.

Det er ventet, at antallet af covid-smittetilfælde vil stige yderligere i de kommende uger, tilføjer FHI.

Hospitaler og kommuner må forberede sig på, at der kommer flere indlæggelser af patienter med covid, lyder det i ugerapporten.

– Det haster derfor med at få vaccineret ældre og personer i risikogrupper, skriver FHI.

Antallet af nye indlæggelser med bekræftede tilfælde af covid er steget i flere uger, men kurven er fladet ud i de seneste uger, viser FHI’s tal.

Der er stadig kun få indlæggelser på de norske intensivafdelinger. I sidste uge var der seks coronapatienter på intensiv, og ugen inden var tallet 12.

Den variant, der i nogle måneder har været dominerende i Norge, hedder EG. 5.1. Det er den, der er med til at sende antallet af smittede i vejret nu, skriver FHI.

Også en anden variant ved navn BA. 2.86 øges markant lige nu og er især tydelig i spildevandsovervågningen, skriver FHI.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere