AVIZ

Chikane af betjente efter dokumentar skal efterforskes

Ingen mødte op til demonstration foran politistationen i Vejle

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Af et svar til Folketingets Retsudvalg fremgår det, at en gruppe ansatte hos Sydøstjyllands Politi har været udsat for chikane i kølvandet på DR-dokumentaren “Forfulgt af Politiet?”.

– En mindre gruppe medarbejdere ved Sydøstjyllands Politi vurderes svært udsat for chikane og trusler på sociale medier, hvor også deres identitet er blevet oplyst.

– Endvidere retter chikanen og truslerne sig mod nogle af deres familiemedlemmer, står der i svaret til Folketingets Retsudvalg, som blev offentliggjort mandag.

Sydøstjyllands Politi har også betalt for, at to ansatte og deres familier kunne genhuses i en uge på grund af chikanen.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad er det især fire betjente, som har været en del af en nu nedlagt specialpatrulje, som har været udsat for chikane.

Vejle Amts Folkeblad har spurgt Midt- og Vestjyllands Politi, hvor mange trusler der er, og hvad karakteren er.

Men det ønsker politikredsen ikke at svare på, og den henviser til, at man er på et tidligt stadie i efterforskningen.

Dokumentaren “Forfulgt af Politiet?” handler om en syrisk familie, som har følt sig chikaneret og forfulgt af politiet i Vejle. Den udlægning har politiet afvist.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere