AVIZ

Britiske MI5 advarer om kinesisk kampagne for at hverve spioner

China recruiting British nationals from key positions, UK government says

– Over 20.000 personer i Storbritannien er nu blevet hemmeligt kontaktet online af kinesiske spioner, siger leder af MI5 Ken McCallum til BBC.

Advarslen kommer, på et tidspunkt hvor nye britiske firmaer frygter at få stjålet idéer og forretningsplaner.

Ken McCallum fremsatte sine udtalelser til BBC ved en meget sjælden offentlig fremtræden i Californien sammen med andre sikkerhedschefer fra Storbritannien, USA, Australien, Canada og New Zealand.

For første gang var de samlet for advare mod at Kina får adgang til forretningshemmeligheder.

De var samlet på Stanford Universitet, der ligger i Silicon Valley i Californien.

Både ved offentlige og lukkede møder med iværksættere og investorer, har sikkerhedschefer advaret om, at banebrydende forskning bliver stjålet.

– Vi har set en langvarig kampagne i et ret så stort omfang, siger Ken McCallum og uddyber, at i forsøg på at hverve folk går Kina efter højtstående embedsmænd i håb om at få adgang til hemmeligheder.

MI5, som er den indenlandske efterretningstjeneste, har også advaret det konservative regeringsparti om, at to personer, der søger at blive valgt til parlamentet, kan være kinesiske spioner.

– Regeringen er klar over, at Kina har brugt hvervekampagner i forsøg på at headhunte briter og statsborgere fra allierede lande, som ligger inde med følsom viden og særlig kunnen. Der er nu sat en kampagne i værk for at få skærpet sikkerheden på en række områder, siger McCallum.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere