AVIZ

Besøg aflyst hver femte dag i Vestre Fængsel

Vestre Fængsel

Det skriver Ekstra Bladet på baggrund af en undersøgelse af Folketingets Ombudsmand.

Presset på Vestre Fængsel har været markant med for mange indsatte i forhold til antallet af celler.

Vestre Fængsel er landets største arresthus. Her anbringes personer, der er varetægtsfængslet – og som altså ikke har fået deres sag afgjort i retten

I august oplyste Kriminalforsorgen til Ritzau, at der var indsat 554 personer, selv om kapaciteten er til 504. Altså en belægningsprocent på 109,9.

Samme måned kom det frem, at indsatte klagede over, at besøg blev aflyst med kort varsel, mens pårørende sagde, at det var svært at bestille en tid.

Ombudsmanden iværksatte en undersøgelse af forholdene, hvor han henvendte sig til Direktoratet for Kriminalforsorgen, Områdekontoret i København og Vestre Fængsel.

Svarene fra de tre myndigheder viser, at arresthuset har 20 besøgsrum, men at fem af dem ikke bruges, da der er personalemangel.

Imens undersøgelsen foregik var omkring 14 procent af de indsatte, personer der afsonede en straf. De har lovmæssigt krav på et ugentlig besøg, derfor blev Vestre Fængsel nødt til at prioritere besøg til dem.

En gennemgang af alle planlagte besøg viser, at fængslet har måttet aflyse 264 besøg fordelt på 172 besøg fra pårørende og 92 besøg fra politiet.

Gennemgangen er fra 1. juli 2023 til og med den 27. august 2023.

Områdekontoret i København udtaler ifølge Ekstra Bladet, at Område Sjælland og Hovedstaden arbejder på flere løsninger. Det er blandt andet muligheden for at åbne Køge Arrest og ekstra celler i Blegdamsvejens Arrest.

De udtaler desuden også, at belægningssituationen på landsplan er “særdeles presset” og et højt prioriteret fokusområde, lyder det ifølge mediet.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere