AVIZ

Bo Svensson færdig i Mainz efter sejrsløs sæsonstart

DFB Cup - Second Round - Hertha BSC v 1. FSV Mainz 05

Torsdag meddeler den, at Svensson har valgt at stoppe efter en snak med klubbens ledelse.

Det sker efter en skidt sæsonstart for Mainz. Det er således endnu ikke blevet til en sejr i ligaen. Ni kampe har blot kastet tre point af sig, og Mainz er begravet i bunden af tabellen.

– Det er meget svært for mig at sige farvel, men jeg har en følelse af, at det nu er det rette tidspunkt, siger Svensson på Mainz’ hjemmeside.

– Jeg har lært meget her og har mødt mange fantastiske mennesker i klubben, blandt fansene og i byen. Mine børn er vokset op her i Mainz. De oplevelser vil følge mig resten af mit liv.

Onsdagens 0-3-nederlag til Hertha Berlin i den tyske pokalturnering blev Bo Svensson sidste kamp som cheftræner.

Det blev han ansat som i januar 2021. Svensson har nydt succes i klubben, som de seneste to sæsoner er sluttet som nummer ni og otte i Bundesligaen.

Han har dog en lang historie med Mainz. Som aktiv spillede Svensson for klubben fra 2007 til 2014, hvor han stoppede karrieren. Efterfølgende var han i flere år ungdomstræner i klubben, inden han blev ansat som cheftræner i østrigske Liefering.

Der var Svensson i halvandet år, inden han blev ansat som cheftræner i Mainz.

Svensson fik sin fodboldopdragelse i KB og spillede i mange år for FC København, inden han i 2006 skiftede til Borussia Mönchengladbach.

Det bliver U23-træner Jan Siewert, der i første omgang overtager cheftrænergerningen i Mainz, skriver klubben.

Han har siden 2020 været tilknyttet klubben i forskellige trænergerninger og var også midlertidig cheftræner i Mainz for en meget kort stund omkring nytår, da 2020 blev til 2021, indtil Bo Svensson blev ansat.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere