AVIZ

Bilister risikerer feriekø ved den sønderjyske grænse

Danmark åbner grænsen for turister fra Tyskland mandag den 15. juni 2020.
Danmark åbner grænsen for turister fra Tyskland mandag den 15. juni 2020. (Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Sådan lyder advarslen fra Syd- og Sønderjyllands Politi om ferietrafikken, der både betyder, at flere danskere kører sydpå, men også at en del turister kommer til Danmark.

– Vi har fortsat midlertidig stikprøvevis grænsekontrol, og vi ved, at der desværre kan opstå kø ved grænsen, og at vejene i grænseområdet bliver belastet, når flere tusinde bilister kører på ferie samtidig.

– Men vi følger situationen løbende og gør, hvad vi kan, for at lette afviklingen af trafikken, siger politiinspektør Jeppe Kjærgaard fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Grænsekontrollen blev omlagt den 12. maj. Det betyder, at der er mere fokus på at bruge ressourcer i grænsebaglandet og på grænseoverskridende kriminalitet. Samtidig kontrolleres færre ved indrejse.

Der bliver dog fortsat kontrolleret ved alle de 13 grænseovergange, men der er blandt andet ikke længere stikprøvevis kontrol døgnet rundt ved de tre store østlige grænseovergange i Kruså, Frøslev og Padborg.

– Vi åbner to spor og fjerner fartbumpene i Kruså og Padborg, når der ikke er kontrol, ligesom vi løbende har mulighed for at åbne for to spor for at få afviklet en eventuel kø hurtigere, siger politiinspektør Jeppe Kjærgaard.

Han oplyser videre, at der i Frøslev er to spor konstant, og politiet opfordrer bilisterne til at bruge begge spor.

– Desværre tror mange, at det højre spor kun må benyttes af lastbiler, men det er ikke tilfældet.

– Alle må benytte begge spor, og en eventuel kø vil kunne afvikles hurtigere, hvis bilisterne i højere grad vælger at benytte begge spor, siger Jeppe Kjærgaard.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere