AVIZ

Biden kræver beskyttelse af Gazas største hospital

US-POLITICS-BIDEN-WOMEN-HEALTH-RESEARCH

– Det er mit håb og min forventning, at der vil være mindre indgribende handlinger i forbindelse med hospitalet, siger Biden mandag til journalister i Det Ovale Værelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

– Hospitalet skal beskyttes.

Fra flere steder lyder det, at situationen i hospitalet er alvorlig for civile, mens der er kampe omkring hospitalskomplekset.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at israelske kampvogne har indtaget positioner ved hospitalet.

32 mennesker er ifølge Ashraf al-Qidra, som er talsperson for Gazas sundhedsministerium, døde som resultat af belejringen og mangel på elektricitet. Det siger talspersonen til Reuters.

Blandt de 32 er tre nyfødte.

Israel siger, at hospitalet ligger ovenpå tunneler med et Hamas-hovedkvarter. Ifølge Israel bruger Hamas patienter som menneskelige skjolde.

Det Hamas-kontrollerede sundhedsministerium i Gaza har mandag ifølge BBC sagt, at der fortsat befinder sig mindst 2300 i hospitalet. Det gælder op mod 650 patienter, 200 til 500 ansatte og omkring 1500 mennesker, som har søgt tilflugt der.

Generalsekretæren for Verdenssundhedsorganisationen (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, skrev søndag på det sociale medie X, at al-Shifa “ikke fungerer som hospital længere”.

Også fra EU har der mandag været opfordringer om, at der tages hensyn til civile.

De 27 EU-lande ønsker “omgående pauser” i konflikten mellem Israel og Hamas i Gaza.

Det sagde EU’s udenrigschef, Josep Borrell, tidligere mandag forud for et udenrigsministermøde.

– Alle 27 EU-lande står sammen om at bede om omgående pauser og etablering af humanitære korridorer. Det skal være omgående for at imødegå den alvorlige situation for befolkningen i Gaza, sagde Josep Borrell forud for mødet.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere