AVIZ

Beatles er tilbage på toppen af hitlisterne efter 54 år

FILES-BRITAIN-MUSIC-ENTERTAINMENT-TECHNOLOGY

Dermed har det legendariske band tilbage på førstepladsen efter 54 års fravær.

Sangen “Now And Then” udkom i sidste uge og fik relativt pæne ord med på vejen fra anmeldere i både Danmark og andre dele af verden – selv om flere også påpegede, at sangen ikke ligefrem er et hidtil ukendt mesterværk.

Det er første gang, at The Beatles indtager førstepladsen, siden sangen “The Ballad of John and Yoko” strøg helt til tops i 1969.

Paul McCartney, som er et af de to nulevende Beatles-medlemmer, erklærer sig overrasket og overvældet over igen at have indtaget hitlistens førsteplads.

– Det er også et meget følelsesladet øjeblik for mig. Jeg elsker det, siger den 81-årige musiker til Official Charts, som er den officielle britiske hitliste.

Historien bag “Now and Then” begynder i 1978, hvor frontfigur John Lennon optog et demobånd i sit hjem i New York. Det var ikke meget mere end en skramlet optagelse af hans stemme og et klaver.

Lennon blev skudt og dræbt i 1980. Efterfølgende fandt hans hustru, Yoko Ono, båndet, hvorpå der stod “Til Paul”.

Paul McCartney fik kassettebåndet, som desuden indeholdt optagelser af sangene “Free as a Bird” og “Real Love”. De blev udgivet i 1995 og 1996.

Med hjælp fra ny teknologi og filminstruktør Peter Jackson er The Beatles nu – knap tre årtier senere – klar med deres sidste sang.

Selv om det kun er McCartney og Ringo Starr, der stadig lever, medvirker alle fire beatler på sangen.

Kunstig intelligens har hjulpet med at fjerne støjen fra John Lennons vokal, så han kan høres klart og tydeligt.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere