AVIZ

Atletikforbund ophæver Ruslands lange dopingkarantæne

Italy World Athletics
Italy World Athletics (Gregorio Borgia/Ritzau Scanpix)

Det skriver Reuters og flere andre nyhedsbureauer torsdag aften.

Efter vinter-OL i den russiske sortehavsby Sotji i 2014 blev der i en uafhængig rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada) afsløret omfattende og statsstøttet doping i Rusland.

Det førte til, at Rusland i 2015 blev udelukket af de internationale forbund i en lang række idrætsgrene, deriblandt atletik.

Lederen af World Athletics russiske taskforce, Rune Andersen, erklærer sig torsdag tilfreds med den nye kultur og nultolerance, der har indfundet sig i Det Russiske Atletikforbund.

Planen har hele tiden været, at Rusland skulle tilbage i folden, når de havde mødt en række kriterier for antidopingarbejdet.

De første mange år var det blandt andet problematisk at få udleveret datafiler og andet materiale fra russerne.

Udelukkelsen har haft konsekvenser for flere russiske atletikudøvere i forhold til OL. Ved legene i Tokyo deltog kun en håndfuld russere i atletikkonkurrencerne, og det skete under neutralt flag.

Selv om atletikforbundet torsdag ophæver dopingkarantænen af Rusland, så er Rusland fortsat udelukket fra internationale atletikkonkurrenter. Det skyldes landets invasion af nabolandet Ukraine.

/ritzau/

Andre læser også

Find de smukkeste smykker

    Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
    Læs mere