AVIZ

Arbejdsretten til skraldemænd i København: Gå tilbage på job

Amagerforbrændingen
Amagerforbrændingen (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Ellers skal de til et nyt møde i Arbejdsretten torsdag, hvor de formentlig bliver pålagt en bod – en form for bøde for hver time, de nedlægger arbejdet.

Det skriver Fagbladet 3F.

Mødet kommer i kølvandet på et fællesmøde tirsdag mellem KL, Dansk Industri (DI) og 3F, hvor skraldemændene også fik at vide, at de skulle gå tilbage i job.

Ifølge Mike Stirling, der er afdelingssekretær for 3F Kastrup, ville DI og KL have bod allerede fra onsdag.

– Men dommeren anerkendte FH’s ønske om at vente til i morgen (torsdag, red.), siger Mike Stirling til Fagbladet 3F.

Det er omkring 550 skraldemænd i København og på Frederiksberg, der har nedlagt arbejdet.

Det handler om en strid mellem skraldemændene og Amager Ressource Center (ARC).

Mike Stirling siger til fagbladet, at sagens kerne er tilrettelæggelse af arbejdet, og om skraldemændene skal over på en anden aftale, hvor de arbejder på et mere fast timetal.

Det bliver aktuelt snart, når de skal overflyttes til ARC, der er en fælleskommunal virksomhed, om en måneds tid. ARC driver det nye affaldsenergianlæg, Amager Bakke, samt 17 genbrugspladser i hovedstadsområdet.

I tre timer onsdag morgen var indgangen til Amager Bakke blokeret af strejkende skraldemænd.

Skraldemændene mener ifølge fagbladet, at der allerede er indgået en aftale, som ARC så har brudt.

ARC bestrider den udlægning.

– Efter et dialogmøde tirsdag om de københavnske renovationsmedarbejderes fremtidige arbejdsvilkår modtog ARC en mail med udkast til en arbejdstidsaftale fra tillidsrepræsentanterne.

– Men udkastet havde aldrig været drøftet med ARC. Og ARC måtte konstatere over for 3F, at en aftale ikke kan indgås uden modpartens accept, har Helena Hasselsteen Nielsen, der er chef for affaldsindsamling hos ARC, sagt til Ritzau.

Strejken er overenskomststridig, sagde Arbejdsretten tirsdag.

Under en overenskomsts løbetid er der fredspligt. Det betyder, at det er overenskomststridigt at nedlægge arbejdet eller lockoute medarbejdere.

De strejkende skraldemænd henter normalt skrald i København, på Frederiksberg og på Amager.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere