AVIZ

Amerikansk magasin kalder Aarhus et af verdens bedste steder

DENMARK-ARCHITECTURE-ART
DENMARK-ARCHITECTURE-ART (Sergei Gapon/Ritzau Scanpix)

Det fremgår af en liste, som Time offentliggør årligt.

Time fremhæver blandt andet Aarhus’ kyst, gastronomi og arkitektur.

I artiklen nævnes både Moesgaard Museum, Ole Rømer Observatoriet og restauranterne Substans og Frederikshøj som steder, der er værd at besøge i Aarhus.

– Aarhus’ køkken er rigt på innovativ fisk og skaldyr, også på michelinrestauranten Substans, hvor man kan spise hummer fra Aarhus Bugt, mens man betragter den, står der blandt andet.

Også museet ARoS, Dokk1, havnebadet og Sallings tagbar nævnes i omtalen.

– Havet rammer byens banebrydende arkitektur ind, inklusiv Dokk1 – et af de største biblioteker i Skandinavien, skriver Time og tilføjer:

– Og kig mod nordiske himmelstrøg på det nyligt genåbnede, 112 år gamle Ole Rømer Observatoriet, der er blevet flot restaureret, eller på kunstmuseet ARoS, som er kronet med en regnbue-gangbro af kunstneren Olafur Eliasson.

I alt nævner Time 50 steder og byer i verden.

På listen er også blandt andet Barcelona i Spanien, Kyoto i Japan og Brisbane i Australien.

Hos turistorganisationen VisitAarhus er direktør Pia Lange Christensen “rigtig stolt” af udvælgelsen.

– Det er med til at understrege, at Aarhus-regionen har noget helt specielt at byde på, og at det også er rygtedes ude i verden, siger hun i en pressemeddelelse.

Ifølge VisitAarhus er omtalen den seneste i rækken fra internationale magasiner og medier. Blandt andet fra det amerikanske magasin Vogue.

– Den flotte internationale omtale er med til at trække endnu flere gæster fra hele verden til Aarhus-regionen.

– Vi kan mærke, at både de internationale medier og de internationale gæster viser stor interesse for vores attraktioner og område.

– Det er vi rigtig glade for, fordi det betyder større kendskab og flere gæster, siger Pia Lange Christensen.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere