AVIZ

AFP: Israelske soldater er ved at trænge ind i hospitalet Al-Shifa

A satellite image shows Al-Shifa hospita

Det er i et forsøg på at ramme Hamas, som ifølge Israel har forskanset sig i tunneler under hospitalet.

Læger inde på hospitalet fortæller onsdag formiddag Reuters, at skudkampe uden foran bygningen får dem til at holde sig væk fra vinduerne for ikke at blive ramt.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er de israelske soldater i gang med at trænge ind i hospitalet.

Youssef Abu Rish, en embedsmand i det Hamas-kontrollerede sundhedsministerium, befinder sig på hospitalet. Der står kampvogne lige uden for.

Han fortæller, at “snesevis af soldater og elitesoldater er inde i skadestuen og receptionsafdelinger”.

Mediet Times of Israel skriver, at den israelske hær har givet Hamas-folk, der opholder sig i hospitalet, ordre til at overgive sig.

– Vores præcise og målrettede operation mod Hamas på hospitalet Shifa er stadig i gang.

– Vi kan bekræfte, at kuvøser, babymad og medicinske forsyninger med held er bragt af IDF-kampvogne (israelske) til Shifa-hospitalet, hedder det i en erklæring fra den israelske hær.

Hamas har nægtet beskyldninger om, at det har etableret et hovedkvarter under hospitalet.

Hospitalets ledelse har de seneste dage oplyst, at det ikke kan fungere som et hospital længere. Der mangler strøm og vand, og mange behandlinger kan ikke udføres, fordi der ikke er medicin og udstyr.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere