Det oplyser universitetet.
– Det er alle uddannelser, som uddanner de it-specialister, der er så stor mangel på, oplyser AAU i et skriftligt svar til Ritzau.
Den tidligere rekord blev sat i 2021. Sammenlignet med 2021 er antallet af ansøgere steget med 51 ansøgere. Det svarer til 33 procent.
Stigningen gælder for tre it-uddannelser på universitetets campus i København, en i Esbjerg og to i Aalborg.
– Det drejer sig om software, cyber- og computerteknologi og medialogi i København, Applied Industrial Electronics i Esbjerg samt datalogi og software i Aalborg, oplyser AAU i et skriftligt svar til Ritzau.
– Nogle af dem har fordoblet ansøgertallet, mens andre kun har fået nogle få ekstra i forhold til 2021.
Fælles for ansøgerne er, at de alle har den søgte uddannelse som førsteprioritet.
Ifølge AAU fik langt de fleste kvalificerede ansøgere sidste år en plads på deres ansøgte it-uddannelse. Det var faktisk ledige pladser tilbage på langt de fleste af uddannelserne.
Af universitetets hjemmeside fremgår det, at der udbydes 17 forskellige it-uddannelser på bachelorniveau. Enkelte af dem kan læses på mere end et campus.
Samlet set på alle AAU’s it-uddannelser har man modtaget 461 ansøgninger. Det er 29 flere end sidste år, og fire færre end det samlede rekordår i 2021.
– Men 2021 var et usædvanligt rekordår på grund af corona. Det år fik vi for eksempel over 9000 kvote 2-ansøgninger mod normalt omkring 7500, meddeler universitetet.
De 7500 gælder for normalen fordelt på alle prioriteter, og gælder for alle uddannelser på AAU.
Også flere ingeniøruddannelser oplever en fremgang i antallet af kvote 2-ansøgere. Det oplyser ingeniørforeningen IDA i en pressemeddelelse.
Ifølge foreningen viser tal, at ansøgningerne til diplomingeniøruddannelsen, som er en professionsbachelor, er steget med 12 procent, naturvidenskab er steget med fem procent og civilingeniøruddannelsen, som er en kandidatuddannelse, er steget med 32 procent.
/ritzau/
Andre læser også