AVIZ

Charlottenlund Slot inviterer tusinder af kulturgæster efter aflyst salg

Sommersol på Slottet bliver til i samarbejde med Musik i Lejet og byder 3.000 gæster velkomne til musik i Charlottenlund Slotshave 2. og 3. juni 2023
Sommersol på Slottet bliver til i samarbejde med Musik i Lejet og byder 3.000 gæster velkomne til musik i Charlottenlund Slotshave 2. og 3. juni 2023

Pressemeddelelse

16.3.2023 11:07:27 CET | Charlottenlund Slot ApS

Sommersol musik festival, Flying Superkids på plænen ved Fortet og teaterforestillingen Jeppe på Slottet i og på Charlottenlund Slot. Charlottenlund Slots kulturscene har vokseværk, og når sommeren går i gang, vil tusindvis af gæster kunne mærke, at Slottet stadig er på statens hænder:

“Vi er så taknemmelige for, at det gik, som det gjorde,” udtaler Charlottenlund Slots direktør Mads Hedegaard, der som lejer på slottet har kæmpet i årevis for at åbne slottet som kultursted, så både Alex Vargas og Scarlet Pleasure nu snart kommer til Charlottenlund.

Men indsatsen har været det hele værd, når man så oplever den store opbakning, der har været til de kulturelle initiativer, udtaler Mads Hedegaard:

“Lige nu strømmer det ind med opbakning til Sommersol på Slottet. Vores gode nabo, entreprenøren NPV A/S, sponsorerer en koncert, den regionale elektriker Elstyrken A/S giver grøn strøm til hele arrangementet, og langt flere end vi troede – over to tusinde – har allerede købt billet til Sommersol, og vi er tæt på udsolgt, så det er fantastisk at se at den hårde kamp, vi har været igennem, nu bærer frugt.”

Tæt på aflysning

Slotsdirektør Mads Hedegaard måtte selv i dialog med politikerne på Christiansborg ad flere omgange for at sikre, at de var klar over Charlottenlund Slots historiske værdi, og at han siden sin overtagelse af stedet som lejer i 2017 løbende har arbejdet med at åbne dørene for at byde på litteratursaloner, musik og sang.

“Vi har det sidste år brugt mange kræfter på at få tilladelse til at invitere kulturgæster ind i Charlottenlund Slotshave i dialog med Slots- og Kulturstyrelsen og Gentofte Kommune, som virkelig rykkede hurtigt med godkendelser i forhold til sommerprogrammet. Her var vi faktisk ganske tæt på at aflyse,” fortæller Mads Hedegaard med stor tak for den tålmodighed og fleksiblitet, Charlottenlund Slot er blevet mødt med af artister, leverandører og samarbejdspartnere. 

Mere livsglæde i Gentofte

Arbejdet med udviklingen af Charlottenlund Slots kulturscene møder da også påskønnelse på Gentoftes Rådhus:

“Charlottenlund Slot er et af de smukkeste vartegn, vi har i Gentofte Kommune. Det skal vi værne om,” udtaler Marie Brixtofte fra De Radikale, der oplever, at der er kommet meget større fokus på Slottet og Slotshavens værdi for borgerne i Gentofte efter debatten om salget af slottet.

På spørgsmålet om, hvad det betyder for Gentofte Kommune, at lejerne på Charlottenlund Slot i samarbejde med blandt andre det lokale Bellevue Teatret er begyndt at producere kultur i større skala svarer Marie Brixtofte (R):

“Det har stor betydning for Gentofte Kommune. Vi skal ud og mødes på kryds og tværs og komme hinanden ved. Ældre som unge, direktører som skraldemænd, danskere som borgere fra andre lande. Det fællesskab, vi finder i kulturen og ved at mødes, forebygger ensomhed og skaber livsglæde. Så jeg er stolt af at være en del af en kommune, der har så fantastiske arrangementer og kulturelle muligheder.”

Gentofte Kommunes borgmester Michael Fenger fra De Konservative bakker også op om Charlottenlund Slots indsats for at øge kulturudbuddet i kommunen:

“Det er et spændende initiativ, som forhåbentlig vil tiltrække mange lokale Gentofte-borgere til vores smukke slotspark og være et fint supplement til de mange andre kulturaktiviteter i kommunen,” udtaler Michael Fenger i kølvandet på en næsten udsolgt sommerfestival i slotshaven.

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere