Det oplyser Udenrigsministeriet til Ritzau.
Størstedelen af de danskere, ministeriet er i kontakt med, “ønsker og modtager hjælp fra Udenrigsministeriet til at komme ud”, oplyser Udenrigsministeriet.
Ministeriet tilføjer, at det er “meget håndholdte forløb med hyppig direkte kontakt på grund af situationens alvor og kompleksitet”.
Ministeriet har tidligere udtrykt bekymring for danskere i området og udtalt, at der løbende ses på, hvilke muligheder der opstår for at få dem ud.
Gaza har de seneste uger været under heftigt bombardement fra Israel.
Det blev iværksat, efter at den militante islamistiske bevægelse Hamas 7. oktober iværksatte et angreb på Israel.
Soldater fra Hamas brød igennem den ellers stærkt bevogtede grænse og angreb blandt andet en israelsk festival tæt på grænseområdet.
Op mod 200 gidsler blev bragt ud af Israel og taget med tilbage til Gaza. Fire af dem er senere blevet løsladt.
Israelske myndigheder har oplyst, at op mod 1400 mennesker, primært civile, blev dræbt ved Hamas’ angreb.
Sundhedsmyndigheder i Gaza har oplyst, at flere end 5700 palæstinensere, heriblandt 2360 børn, er blevet dræbt under israelske bombardementer.
FN har udtalt, at forholdene for civile i Gaza er katastrofale. De mangler vand, medicin og steder at søge ly for de fortsatte bombardementer.
Israel har indført en omfattende blokade af Gaza. Dog kommer der en smule nødhjælp ind via Rafah-grænseovergangen til Egypten, men det er langt mindre, end hvad FN anser for at være nødvendigt.
Det norske medie NRK oplyste forleden, at der befinder sig cirka 200 nordmænd i Gazastriben.
/ritzau/
Andre læser også