AVIZ

24 containere fyldt med sand skal redde pakhus fra kollaps

, 24 containere fyldt med sand skal redde pakhus fra kollaps

Inde i bygningen står store mængder våde træpiller, der udvider sig og dermed presser på ydervæggen.

Det har et rådgivende ingeniørfirma, ingeniører og repræsentanter fra Svane Shipping, Kolding Kommune, Sydøstjyllands Politi og Trekantområdets Brandvæsen besluttet torsdag formiddag, skriver JydskeVestkysten.

Til avisen siger Jan Møller, der er operationschef ved Trekantområdets Brandvæsen, at man har besluttet, at det ville være for farligt bare at lade bygningen stå, som den er. Der er nemlig risiko for, at ydervæggene kollapser og falder 13 meter ud.

Og det ville betyde, at hele Jens Holms Vej ville blive spærret af bygningsrester.

– Så nu sætter vi containere op, som kommer til at stå tæt og med en del vægt i, så der er støttet op langs vejen.

– Ingeniøren har nemlig regnet ud, at hvis man støtter ydervæggen her, så vil man kunne holde den så stabil, at taget ikke også kan styrte ned, siger operationschefen.

De mange containere og store mængder sand er ved at blive klargjort i området ved bygningen. De fleste af containerne vil blive stillet tæt på pakhuset, og herefter vil en kran fylde dem med sandet.

Når bygningen er sikret, vil arbejdet med at få de mange træpiller – omkring 17.000 ton – begynde.

Myndighederne har ikke meldt ud, hvornår træpillerne blev våde. I JydskeVestkysten lyder det, at pillerne blev gennemvædet som følge af fredagens stormflod.

Stormflod er en oversvømmelse som følge af ekstrem høj vandstand i havet.

Kolding Kommune har torsdag eftermiddag meldt ud, at man forventer, at Jens Holms Vej vil være lukket til fredag formiddag.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere