AVIZ

21-årig tiltalt for at ville skyde og dræbe 14 personer

Grønlands Politi i Nuuk, Grøndlands Politi i Nuuk

Det fremgår af en pressemeddelelse fra politiet.

To personer blev 22. marts i fjor ramt og såret af skud, mens tre andre blev såret af glassplinter, da en helikopter fra Air Greenland blev beskudt på landingspladsen ved Narsaq i det sydlige Grønland.

Ud over skuddene mod helikopteren affyrede manden ifølge anklagemyndigheden også skud mod tilfældige personer i byen. Han var bevæbnet med en riffel.

Anklagemyndigheden har vurderet, at manden har haft forsæt til at dræbe 14 personer, og derfor er der rejst tiltale efter straffelovens bestemmelse om henholdsvis manddrab og samme lovs forsøgsbestemmelse.

Sagen er berammet til at køre over fem dage. Det sker fra 18. til 22. marts ved Retten i Aarhus.

Den 21-årige mand blev anholdt, cirka en halv time efter at skyderierne fandt sted, og har siden været i politiets varetægt.

Politiet mente dengang ikke, at nogle af de ramte havde en forbindelse til gerningsmanden, oplyste vicepolitiinspektør fra Grønlands Politi Lars Bjerregaard.

Grønlands Politi fik hjælp af danske kriminalteknikere i sagen, skrev mediet Sermitsiaq i forbindelse med skudhændelsen.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere