AVIZ

155 personer har indtil videre mistet livet på vejene i år

Blomster til minde om fire-årig trafikdræbt pige

Det er på niveau med 2022, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Tallene fra Vejdirektoratet er baseret på en foreløbig statistik. Den endelige opgørelse over trafikdræbte og tilskadekomne i trafikken kommer først i løbet af 2024.

Antallet af trafikdræbte ligger stabilt, selv om trafikken på vejene har været stigende. Første halvår af 2023 var det halvår med flest kørte kilometer nogensinde, skriver Vejdirektoratet.

Direktør for Færdselsstyrelsen Stefan Søsted siger, at årets ulykkesstatistik tyder på, det går den rette vej.

– Den stigning, vi ser i trafikken, afspejler sig ikke i antallet af trafikdræbte. Det er en virkelig positiv udvikling, siger Stefan Søsted.

Også transportminister Thomas Danielsen (V) hæfter sig ved, at antallet af dræbte i trafikken holder niveauet fra 2022 trods stigende trafik.

– Danskerne har aldrig kørt så mange kilometer som i 2023. Samtidig har ulykkestallene for trafikdræbte aldrig været så lave som i disse år, siger ministeren i pressemeddelelsen.

Han understreger, at der fortsat skal arbejdes med at forbedre trafiksikkerheden.

– Derfor fortsætter vi også indsatsen for øget trafiksikkerhed med både kampagner og vejenes udformning og indretning. Senest med udmøntning af knap 50 millioner kroner til kommunale vejprojekter, der skal øge sikkerheden, siger han.

I 2021 blev 130 personer dræbt i trafikken. Det var ifølge Vejdirektoratet “særligt lavt i forhold til tidligere”, hvilket angiveligt skyldes mindre trafik på vejene under coronapandemien.

/ritzau/

Andre læser også