AVIZ

Zelenskyj skal tale om samarbejde og sammenhold med Biden

Biden Ukraine

Biden ønsker at “understrege USA’s urokkelige forpligtelse til at støtte Ukraines folk i deres forsvar mod Ruslands brutale invasion”. Det skriver Det Hvide Hus’ talskvinde på X.

– Mens Rusland optrapper sine missil- og droneangreb mod Ukraine, vil lederne drøfte Ukraines akutte behov og den afgørende betydning af USA’s fortsatte støtte på dette kritiske tidspunkt, lyder det i en officiel meddelelse fra Det Hvide Hus.

Zelenskyjs kontor bekræfter, at han skal mødes med Biden som led i et arbejdsbesøg i USA, der indledes mandag.

På tjenesten Telegram skriver det ukrainske præsidentkontor ifølge Reuters, at besøget har fokus på “forsvarssamarbejde og sammenhold”.

Besøget finder sted ugen efter, at Republikanerne i Senatet stemte imod en hastelov, der skulle sende milliarder af dollar i amerikansk støtte til Ukraine.

Zelenskyj er søndag i Buenos Aires. Her er han gæst ved indsættelsen af Argentinas nye præsident, Javier Milei.

Relativt tidligt i valgkampen udtrykte den ukonventionelle Milei støtte til Ukraine i kampen mod Ruslands invasionsstyrker.

Zelenskyj brugte besøget i Latinamerika til at søge støtte fra flere af regionens ledere.

I løbet af søndagen mødtes han med Ecuadors præsident, Daniel Noboa, Paraguays leder, Santiago Pena, og Uruguays præsident, Luis Lacalle Pou. Det skriver TT.

Zelenskyj blev også set i en kort ordveksling med Ungarns premierminister, Viktor Orbán.

Orbán har som den eneste EU-leder sagt nej til at indlede forhandlinger om ukrainsk medlemskab af EU og nej til en vigtig støttepakke til Ukraine. Begge dele skal drøftes på et topmøde i Bruxelles i den kommende uge.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere