AVIZ

Zelenskyj skal tale om samarbejde og sammenhold med Biden

Biden Ukraine

Biden ønsker at “understrege USA’s urokkelige forpligtelse til at støtte Ukraines folk i deres forsvar mod Ruslands brutale invasion”. Det skriver Det Hvide Hus’ talskvinde på X.

– Mens Rusland optrapper sine missil- og droneangreb mod Ukraine, vil lederne drøfte Ukraines akutte behov og den afgørende betydning af USA’s fortsatte støtte på dette kritiske tidspunkt, lyder det i en officiel meddelelse fra Det Hvide Hus.

Zelenskyjs kontor bekræfter, at han skal mødes med Biden som led i et arbejdsbesøg i USA, der indledes mandag.

På tjenesten Telegram skriver det ukrainske præsidentkontor ifølge Reuters, at besøget har fokus på “forsvarssamarbejde og sammenhold”.

Besøget finder sted ugen efter, at Republikanerne i Senatet stemte imod en hastelov, der skulle sende milliarder af dollar i amerikansk støtte til Ukraine.

Zelenskyj er søndag i Buenos Aires. Her er han gæst ved indsættelsen af Argentinas nye præsident, Javier Milei.

Relativt tidligt i valgkampen udtrykte den ukonventionelle Milei støtte til Ukraine i kampen mod Ruslands invasionsstyrker.

Zelenskyj brugte besøget i Latinamerika til at søge støtte fra flere af regionens ledere.

I løbet af søndagen mødtes han med Ecuadors præsident, Daniel Noboa, Paraguays leder, Santiago Pena, og Uruguays præsident, Luis Lacalle Pou. Det skriver TT.

Zelenskyj blev også set i en kort ordveksling med Ungarns premierminister, Viktor Orbán.

Orbán har som den eneste EU-leder sagt nej til at indlede forhandlinger om ukrainsk medlemskab af EU og nej til en vigtig støttepakke til Ukraine. Begge dele skal drøftes på et topmøde i Bruxelles i den kommende uge.

/ritzau/

Andre læser også

Bliv klogere på Nardocar.dk

    I jagten på det bedste vedligeholdelsestilbud til din bil, står mange bilejere over for et klassisk dilemma: Skal man vælge et autoriseret mærkeværksted eller et uafhængigt værksted? Mens mærkeværksteder tilbyder [...]
    Læs mere