AVIZ

YouTube genåbner Trumps kanal efter godt to års udelukkelse

FILE PHOTO: Former U.S. President Trump holds a campaign rally in Davenport, Iowa
FILE PHOTO: Former U.S. President Trump holds a campaign rally in Davenport, Iowa (Jonathan Ernst/Reuters)

Det står klart, efter at videotjenesten fredag har meddelt, at Trumps kanal bliver genåbnet – godt to år efter at den blev lukket.

– Vi har nøje evalueret den fortsatte risiko for vold ude i virkeligheden og balanceret det med muligheden for, at vælgere kan høre fra de store nationale kandidater i opløbet til valget, skriver YouTube i et twitteropslag.

Der henvises her til præsidentvalget i november 2024. Her går Trump efter at vende tilbage til posten, som han havde fra 2017 til 2021.

Donald Trumps kampagneteam er ikke umiddelbart vendt tilbage til nyhedsbureauet Reuters med en kommentar på genåbningen.

Trump fik lukket sin youtubekanal umiddelbart efter det voldsomme stormløb mod Kongressen i USA den 6. januar 2021.

Kanalen blev lukket, fordi YouTube vurderede, at den havde opfordret til vold og dermed forbrudt sig mod platformens politik.

Også Trumps profiler på de sociale medier Facebook, Instagram og Twitter blev lukket.

Meta genåbnede den tidligere præsidents profiler i begyndelsen af året, mens hans twitterprofil blev genåbnet i november sidste år.

Den tidligere præsident har endnu ikke benyttet muligheden for at lave et opslag på nogle af de sociale medier. I stedet har han været aktiv på sit eget sociale medie, Truth Social, skriver Reuters.

Donald Trump lancerede Truth Social i 2022 og har i dag omkring fem millioner følgere på mediet.

Til sammenligning har Donald Trump over 87 millioner følgere på Twitter.

Ifølge magasinet Rolling Stone har Trump en særaftale med Truth Social, som betyder, at han mindst seks timer i forvejen skal lægge nyheder op på Truth Social, før han fortæller om dem op på andre sociale medier.

Den aftale står ifølge magasinet til at udløbe i juni.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere