AVIZ

Wozniacki genoptager karrieren og vil spille US Open

Caroline Wozniacki møder tyske Angelique Kerber, i den danske tennisspillers sidste kamp i karrieren
Caroline Wozniacki møder tyske Angelique Kerber, i den danske tennisspillers sidste kamp i karrieren (Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Det meddeler hun i et stort interview med Vogue og på Instagram. Her fortæller hun også, at hun spiller med i US Open senere i år.

– Der er bare en elektrisk atmosfære i New York, som jeg ikke kan få nok af, og jeg har også spillet godt der i flere år.

– Derefter har jeg et par måneder at forberede mig til Australien i, og så tager vi den derfra. OL i Paris er helt sikkert også et mål, siger Wozniacki til Vogue.

Wozniacki har siden sit stop i januar 2020 fået to børn, og hun frygter ikke at falde igennem efter mere end tre år væk fra banen.

– Er jeg nervøs? Ikke rigtigt. Jeg vender tilbage til noget, jeg elsker. Ja, jeg kan være nervøs før en kamp. Jeg er okay med det. Jeg har det godt med det.

– Kan jeg vinde US Open? Det tror jeg. Kan jeg vinde Australian Open? Det tror jeg. Det er derfor, at jeg gør dette. Vi må bare se, hvad der sker, siger Wozniacki, der fylder 33 år om mindre end to uger.

Som aktiv tilbragte Wozniacki 71 uger på verdensranglistens førsteplads.

Hun vandt 30 titler på WTA Touren. Ud over en Australian Open-triumf i 2018 nåede hun også to finaler i US Open – i 2009 og 2014.

Hendes sidste kamp på topniveau var ved Australian Open i januar 2020, hvor hun tabte til Ons Jabeur.

I interviewet med Vogue fortæller hun, at hun “ikke slog til en bold” i de følgende to år.

Efterfølgende bemærkede hendes far, Piotr Wozniacki, en glæde hos datteren under en træning.

– Jeg var afslappet og havde det sjovt, og det fik mig på en eller anden måde til at se tingene mere klart, siger den tidligere verdensetter.

Hun bemærker også, at stjerner som Victoria Azarenka, Kim Clijsters og Serena Williams tidligere har fået børn og er vendt tilbage på banen med relativ stor succes.

– Det er på ingen måder nemt, men det kan lade sig gøre, siger Wozniacki.

Hun beretter desuden, at kroppen indtil videre har reageret godt på at træne igen.

– Den lange pause virker til at have været meget god for mig i forhold til restituering. Og mentalt er jeg frisk. Jeg lægger ikke så pres på mig selv, men jeg ved også, at når jeg er derude, kommer jeg til at kæmpe.

Wozniacki breakede nyheden over for veninden Serena Williams for nogle uger siden.

– Hun sagde bare: “Wow – godt for dig. Jeg kommer til at heppe på dig hele vejen, og hvis du nogensinde mangler noget, så er jeg her”. Hun har altid været der for mig, siger Wozniacki.

Siden Wozniacki stoppede, har Clara Tauson overtaget tronen som Danmarks med afstand bedste kvindelige tennisspiller.

20-årige Tauson var i starten af 2022 oppe som nummer 33 i verden. Aktuelt er hun dog nummer 91 og er på vej til at kæmpe sig tilbage mod toppen efter et 2022 med mange skader.

Torsdag spiller hun for en plads ved Wimbledon i tredje og sidste runde af kvalifikationen.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere