AVIZ

William Kvist træder ud af Parkens bestyrelse

FCK præsenterer ny træner
FCK præsenterer ny træner (Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Det oplyser fodboldklubben FC København, som er ejet af PSE, på sin hjemmeside tirsdag.

William Kvist har siddet i bestyrelsen siden 2019 og har også i en periode været fungerende sportslig leder i FCK.

Men når der er generalforsamling i PSE 21. april, stiller den tidligere FCK-anfører og landsholdsspiller ikke op til genvalg.

– F.C. København er inde i en rivende positiv udvikling både kommercielt og sportsligt, så nu vil vi i bestyrelsen starte arbejdet for at finde en ny kandidat til bestyrelsen, siger bestyrelsesformand Allan Agerholm.

– Her vil vi have fokus på at finde en med stor erfaring og international indsigt i fodboldbranchen for at sikre, at vi også fremadrettet har de kompetencer i bestyrelsen, siger han.

William Kvist spillede i løbet af sin karriere næsten 400 kampe for FCK, hvor han var ad to omgange. Han satte fodboldstøvlerne på hylden i sommeren 2019.

Kort derefter blev han valgt ind i bestyrelsen hos PSE, som for nylig har udskilt fodboldklubben FCK i et selvstændigt selskab.

I oktober 2020 var William Kvist med til at bestemme, at Ståle Solbakken skulle fyres som manager i FCK. I den forbindelse blev han selv indsat som midlertidig sportslig leder.

Det var dermed ham, der stod i spidsen for ansættelsen af Jess Thorup som cheftræner i november 2020.

I kølvandet på sin fyring var Ståle Solbakken ude med kritik af PSE-bestyrelsen, som ifølge ham manglede fodboldfaglig tyngde – også efter at William Kvist trådte ind i den.

William Kvist blev i foråret 2021 erstattet som sportslig ansvarlig, da FCK hyrede Peter “PC” Christiansen som sportsdirektør.

Siden da har klubben sagt farvel til flere af de medarbejdere, som William Kvist hyrede i sin tid som sportslig ansvarlig. Det gælder blandt andre mentaltræner Christian Engell og analytiker Mounir Akhiat.

Inden længe er det så William Kvist, der selv er fortid i klubben, som han har repræsenteret gennem en lang årrække.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere