AVIZ

WHO: Gaza skal have bistand indenfor et døgn for at afværge katastrofe

Ambulances wait at collection point near Rafah crossing

Det skriver nyhedsbureauet AFP som følge af den opblussede konflikt mellem Israel og palæstinenserne, som har kostet mange civile livet på begge sider.

Hvis hjælpen ikke når frem, vil læger være nødt til at “forberede dødsattester for deres patienter”, siger regional direktør for det østlige Middelhav Ahmed Al-Mandhari.

Han understreger, at organisationen anbefaler, at palæstinenserne skal have lov til at modtage hjælp.

Israel afviser at lade hjælp komme ind i Gaza og har lukket for vand, brændstof og elektricitet.

Flere konvojer med nødhjælp står stille ved grænseovergangen Rafah til Egypten, som verdens øjne er rettet mod, da Israel kontrollerer andre overgange.

Grænseovergangen ligger mellem den egyptiske Sinai-halvø og den Hamas-kontrollerede stribe land.

Flere lande og organisationer har sendt nødhjælp mod Gazastriben. Meget af det er indtil videre dog strandet i Al-Arish, mens grænsen har været lukket.

Israels militær oplyste tidligere mandag, at 199 personer er blevet taget til fange af den militante gruppe Hamas. Det er en opjustering fra 155 personer.

De blev bortført som en del af Hamas’ overraskelsesangreb lørdag 7. oktober, hvor mange civile blev slået ihjel. Siden har Israel svoret at hævne angrebet fra den militante bevægelse, der står på USA’s og EU’s terrorliste.

Hamas’ angreb har skudt gang i en blodig konflikt mellem den militante gruppe og Israels hær.

Mindst 1400 personer er blevet dræbt på israelsk side, mens over 2700 palæstinensere er blevet dræbt i Israels modangreb.

Israel har varslet en snarlig landoffensiv i Gazastriben. Den israelske hær har derfor opfordret civile palæstinensere til at søge i sikkerhed i den sydlige del af Gazastriben. Egypten nægter at lukke dem ind i landet, så de er fanget.

Gazastriben er et af verdens tættest befolkede områder.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere