AVIZ

Vinterstorm i Gaza oversvømmer flygtningefamiliers telte

PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT

Det har fået FN’s agentur for palæstinensiske flygtninge (UNRWA) til at beskrive situationen i enklaven som et “levende helvede”, skriver avisen The Guardian.

Der mangler i stigende grad mad, og sygdomme spreder sig blandt befolkningen, der er drevet på flugt af israelske angreb.

Det sker, mens en vinterstorm har forvandlet store områder til mudder og gennemblødt plastiktelte.

Den hurtigt voksende humanitære krise i kølvandet på Hamas’ angreb på israelsk jord 7. oktober og efterfølgende israelske angreb i Gaza har drevet næsten 85 procent af befolkningen i enklaven på flugt, skriver The Guardian.

En af dem er Ameen Adwan, der befinder sig i en teltlejr med tusindvis af andre i det centrale Gaza. Han fortæller, at hans familie ikke har været i stand til at få søvn.

– Regnvand er sivet ind. Vi kunne ikke sove. Vi prøvede at finde nylonoverdække, men vi kunne ikke finde noget, så vi greb til sten og sand, har Ameen Adwan udtalt til nyhedsbureauet AFP ifølge The Guardian.

Spande med sand bliver båret ind i telte for at prøve at tørlægge pøle af mudder.

Nogle familie har rigtige telte, mens andre må klare sig med en tarp eller gennemsigtig plastik, der egentlig skulle have brugt til at skabe ly for genstande fremfor mennesker.

Gazastriben huser 2,3 millioner indbyggere.

Tilflugtsstederne for dem er overfyldte, mens titusindvis af palæstinensere er flygtet mod syd for at komme væk fra de israelske bombardementer. Ifølge FN findes der ikke sikre steder i Gaza, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sundhedsvæsenet er i knæ – ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er godt to tredjedele af hospitalerne i Gaza lukket helt som følge af bombardementer eller mangel på brændstof.

/ritzau/

Andre læser også

Bliv klogere på Nardocar.dk

    I jagten på det bedste vedligeholdelsestilbud til din bil, står mange bilejere over for et klassisk dilemma: Skal man vælge et autoriseret mærkeværksted eller et uafhængigt værksted? Mens mærkeværksteder tilbyder [...]
    Læs mere