AVIZ

Villa nord for Stockholm rystet af eksplosion

EXPLOSION KUNGSÄNGEN

Der er ingen oplysninger om, at nogen personer er kommet noget til. Eksplosionen skete i et hus, hvor der bor pårørende til en mand med tilknytning til det kriminelle netværk Foxtrot.

Politiet ankom til stedet torsdag morgen klokken 06.59.

– Der er tale om en eksplosion i en mindre villa, hvor der sket omfattende materielle skader, siger en talsmand for politiet, Daniel Wikdahl.

Ifølge Wikdahl tyder alting på, at huset var tomt, da eksplosionen skete.

En 25-årig mand, som har været registret på adressen, er mistænkt i en sag om et drab på 15-årig dreng i Skogås i januar.

Drabet kobles til en konflikt mellem bander i Foxtrot- og i Dalennätverket.

En retssag er netop nu i gang om drabet i Skogås i januar.

Tidligere torsdag blev en mand på 25 år meldt såret af skud i Brandbergen omkring 20 kilometer syd for den svenske hovedstad. Det oplyser svensk politi på sin hjemmeside.

Manden er kørt på hospitalet med en ambulance, og ifølge politiet er han ved bevidsthed.

To mænd er blevet anholdt, fordi de mistænkes at stå bag drabsforsøg på den 25-årige. De to mænd blev pågrebet i en taxa klokken 01.38 natten til torsdag, oplyser svensk politi.

Skyderiet er det seneste i en række af skyderier i Sverige i forbindelse med konflikter mellem kriminelle bander flere steder i landet.

Sveriges statsminister, Ulf Kristersson, har derfor meddelt, at regeringen har valgt at inddrage Forsvaret i kampen mod den igangværende “voldsbølge”.

– Den voldsbølge, vi ser, er uden fortilfælde i Sverige og Europa, og intet andet land har en situation som den, vi ser i Sverige. Politiet kan ikke gøre alt selv, sagde statsministeren på et pressemøde i sidste uge.

Den svenske regering vil derudover også øge antallet af kameraer og give politiet flere muligheder for at overvåge med droner.

Det sagde Sveriges justitsminister, Gunnar Strömmer fra Moderaterna onsdag. Blandt andet skal politiet kunne anvende ansigtsgenkendelse for at identificere bandemedlemmer, sagde han.

Fra november 2016 til september 2023 er 312 personer blevet skuddræbt i Sverige – heriblandt 48 teenagere. Det viser tal fra politiet ifølge Sveriges Radio. Alene i september i år har bandemedlemmer i Sverige dræbt 11 personer, herunder flere tilfældige personer.

/ritzau/TT

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere