AVIZ

Viktor Axelsen leverer et titelhattrick i Indonesien

Indonesia Open Badminton
Indonesia Open Badminton (Tatan Syuflana/Ritzau Scanpix)

Den danske verdensetter vandt Super 1000-turneringen Indonesia Open, der er på niveau med All England.

I finalen lykkedes det Axelsen at besejre indoneseren Anthony Ginting, der er nummer to i verden. Sejren lød på 21-14, 21-13. Det var tredje år i træk, at Axelsen vandt turneringen.

Titelsejren til Axelsen kommer, efter at danskeren for en måned siden pådrog sig en muskelskade i baglåret og siden missede tre turneringer i træk inden denne uges comeback.

Søndagens finale var også et møde mellem nummer et og to i verden, men der var reelt tale om klasseforskel på dagen. Axelsen var et niveau bedre i alle spillets facetter.

Axelsen kom bedst fra start og foran både 6-3 og 7-4. Men Ginting var godt med i mange af duellerne og vendte det rundt til indonesisk føring på 9-8.

Derfra begyndte Ginting at lave flere fejl og hamrede flere bolde ud over linjerne. Samtidig spillede Axelsen stabilt og koncentreret.

Det førte til, at Axelsen kom foran 17-12 og lidt senere 20-13. Han udnyttede sin anden sætbold og lod sig ikke distrahere af det indonesiske hjemmepublikum.

I andet sæt kom Axelsen foran 4-0, og han virkede mentalt ovenpå. Ginting svarede dog godt tilbage og kom bedre med i kampen.

Ginting reducerede til 2-4 og 4-6, men Axelsen øgede sit tempo og sit niveau.

Det betød, at Axelsen ved sidebyttet var foran 11-5, og lidt senere blev det også 13-7.

Ginting reducerede til 13-16 og skabte fornyet spænding i sættet. Men det var kun for en kort stund.

Axelsen styrede sikkert sejren i hus og tog dermed et titelhattrick i Indonesien.

Det var tiende gang i træk, at Axelsen vandt over Ginting, der nu er bagud med 4-12 i indbyrdes opgør.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere