AVIZ

Viaplays ubarmhjertige nedtur på aktiemarkedet fortsætter

Streaming

Reaktionen fra aktionærerne kommer, efter at koncernen mandag udskød offentliggørelsen af det kommende kvartalsregnskab.

Resultaterne, som oprindeligt skulle have været offentliggjort tirsdag, bliver i stedet offentliggjort senest 29. november, skrev Viaplay.

Koncernens aktie er siden årsskiftet faldet knap 90 procent.

Det skyldes blandt andet, at det i juni blev kendt, at Viaplay befinder sig i økonomiske vanskeligheder.

Her nedjusterede koncernen sine forventninger til resten af året. Det skete blandt andet som følge af en nedgang i annonceindtægter.

I samme omgang stoppede den daværende topchef, Anders Jensen. Siden har Jørgen Madsen Lindemann stået i spidsen for den nordiske mediekoncern.

I juli måtte Jørgen Madsen Lindemann dog konstatere, at de økonomiske fremtidsudsigter for Viaplay var “væsentligt svagere” end først antaget. Derfor blev forventningerne til året sløjfet helt.

I første halvdel af 2023 havde Viaplay et nettounderskud på 6,2 milliarder svenske kroner, på det tidspunkt svarende til omkring 4 milliarder danske kroner.

Ifølge selskabet er det især faste omkostninger til indhold, der ikke modsvares af tilstrækkelig vækst eller besparelser. Det betyder, at selskabet taber penge.

Siden juli har Viaplay skåret mere end 30 procent af de ansatte fra.

Foruden en udskydelse af regnskabets offentliggørelse blev det mandag annonceret, at et potentielt salg af koncernens aktiviteter drøftes.

Drøftelserne finder sted med tre af de største aktionærer.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere