AVIZ

Viaplay taler med ejere om delvist salg og udskyder regnskab

Streaming

Derfor har Viaplays bestyrelse besluttet at udskyde offentliggørelsen af koncernens resultater for tredje kvartal.

Det skriver Viaplay i en pressemeddelelse mandag aften.

Resultaterne, som oprindeligt skulle have været offentliggjort tirsdag, bliver i stedet offentliggjort senest 29. november, skriver Viaplay.

Siden juli har Viaplay skåret mere end 30 procent af de ansatte fra, lyder det fra Viaplay.

I juni blev det kendt, at Viaplay befandt sig i store økonomiske vanskeligheder. Her nedjusterede koncernen sine forventninger til resten af året. Det skete blandt andet som følge af en nedgang i annonceindtægter.

I samme omgang stoppede den daværende topchef, Anders Jensen. Siden har Jørgen Madsen Lindemann stået i spidsen for den nordiske mediekoncern.

I juli måtte Jørgen Madsen Lindemann dog konstatere, at de økonomiske fremtidsudsigter for Viaplay var “væsentligt svagere” end først antaget. Derfor blev forventningerne til året sløjfet helt.

I første halvdel af 2023 havde Viaplay et nettounderskud på 6,2 milliarder svenske kroner, på det tidspunkt svarende til omkring 4 milliarder dansker kroner.

Ifølge selskabet er det især faste omkostninger til indhold, der ikke modsvares af tilstrækkelig vækst eller besparelser. Det betyder, at selskabet taber penge.

I forbindelse med halvårsregnskabet præsenterede topchefen også en ny strategi, som skal være med til at få selskabet på ret køl igen.

Strategien indeholder en række elementer – blandt andet kan et salg af hele koncernen komme på tale.

Derudover vil selskabet i højere grad fokusere på “kerneforretningen” i de nordiske lande og Holland samt produktet Viaplay Select, lyder det.

Siden juli har Viaplay desuden afviklet en række originale produktioner og genforhandlet en række partnerskaber.

Viaplay-koncernen driver både streamingtjenesten Viaplay og kanaler som TV3, TV3+ og TV3 Sport.

I september øgede den norske mediekoncern Schibsted sin ejerandel i Viaplay, så den nu ejer 10,1 procent.

Også den franske tv-koncern Canal+ har købt stort ind af aktier i Viaplay. I juli meddelte Canal+, at den har købt 12 procent af Viaplay Group.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere