AVIZ

Venstre vil stoppe danske støttekroner til palæstinensisk selvstyre

Ekstraordinært møde i Det Udenrigspolitiske Nævn

Det oplyser udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen (V) til Ritzau.

– Problemet er jo, at store dele af palæstinenserne støtter op omkring terrorangrebet. vi har alle sammen set de forfærdelige billeder af fest, mens der kører lig gennem Gaza-by.

– Vi har oplevet, at præsident Abbas fra selvstyremyndighederne har været ude at billige handlingerne.

– Ord og handlinger har konsekvens, og derfor mener vi ikke, at vi skal sende skattekroner i millionklassen ned til en reel terrorrede, siger Michael Aastrup Jensen.

Han vil nu tage kontakt til kolleger fra Moderaterne og Socialdemokratiet og håber på enighed i regeringen.

Desuden vil Michael Aastrup Jensen have et overblik over præcis, hvad den danske støtte til Det Palæstinensiske Selvstyre består af.

Søndag aften meddelte Liberal Alliance som det første parti, at det vil have udviklingsstøtten til Det Palæstinensiske Selvstyre stoppet.

Det samme vil De Konservative, Dansk Folkeparti, Danmarksdemokraterne og Nye Borgerlige, oplyser partierne til Ritzau.

Hos Nye Borgerlige vil partiet genfremsætte et flere år gammelt beslutningsforslag om at sløjfe bistanden til området.

– Det vil være dybt hyklerisk, hvis regeringen ikke stemmer for. De er i medierne og forsøger at høste sympati på deres modstand mod palæstinensernes angreb på Israel. Så må de også følge det til dørs og stemme for vores forslag, siger stifter Pernille Vermund i en skriftlig kommentar.

I den strategiske ramme, der dækker fra 2021 til 2025, for udviklingsbistanden fra Danmark til de palæstinensiske selvstyreområder, er der afsat 450 millioner kroner i alt.

Derudover fremgår det af regeringens udviklingspolitiske prioriteter på finanslovsforslaget for 2024, at der fra 2023 til 2027 skal afsættes 300 millioner kroner i udviklingsbistand.

Om dele af pengene fra finanslovsforslaget indgår i den strategiske ramme, er uklart.

Ritzau forsøger at få et tal for den samlede udviklingsbistand til de palæstinensiske selvstyreområder hos Udenrigsministeriet.

/ritzau/

Andre læser også