AVIZ

Venstre-top hasteindkalder til pressemøde om “situationen i Venstre”

Venstres sommergruppemøde

Det er endnu ukendt, hvad dagsorden er for pressemødet klokken 10, men emnet er “situationen i Venstre”, som flere og flere vælgere har forladt de seneste år.

Til stede vil være formand og økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen (V), forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og næstformand og formand for Region Syddanmark Stephanie Lose (V).

Jakob Ellemann-Jensen vendte for nogle måneder siden tilbage til politik efter en sygdomsperiode på omkring et halvt år grundet stress.

Det var Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose, der vikarierede for formanden under hans fravær.

I starten ville Ellemann-Jensen fortsætte som forsvarsminister. Men han måtte sande, at det ikke lod sig gøre grundet arbejdspresset. Derfor byttede han ministerpost med Troels Lund Poulsen.

Venstre står aktuelt dårligere i meningsmålingerne end nogensinde før, og partiet har igennem de seneste år ikke formået at vende udviklingen.

Jakob Ellemann-Jensen blev formand for Venstre for fire år siden i kølvandet på det interne partioprør mod daværende formand Lars Løkke Rasmussen.

Ved valget i 2019 fik partiet 23,4 procent, mens det aktuelt står til 8,5 procent i den seneste måling af Voxmeter for Ritzau.

Løkke forlod kort efter valget partiet og stiftede Moderaterne.

Efterfølgende forlod tidligere næstformand Inger Støjberg Venstre og stiftede Danmarksdemokraterne. Begge partier har hentet en stor del af deres vælgere hos netop Venstre.

Siden er det ikke lykkedes Ellemann at genrejse partiet, og den seneste tid har baglandsfolk åbent talt om, hvorvidt han er den rette formand.

Venstre gik i slutningen af 2022 i regering med Socialdemokratiet og Moderaterne, hvilket Ellemann-Jensen erkendte var et løftebrud. Det skete for at få større indflydelse på politikken, lød det.

Venstre holder landsmøde i Herning 18. november.

/ritzau/

Andre læser også