AVIZ

Var chauffør for overfaldsmænd: 19-årig får seks års fængsel

Ungdomshuset på Dortheavej

Alligevel idømmes den i dag 19-årige Raheem Mohammad Nadeem Munir seks års fængsel for medvirken til grov vold, fordi han var til stede under et knivoverfald, som blev begået i forbindelse med køreturen.

Dommen er afsagt onsdag eftermiddag ved Retten på Frederiksberg.

Raheem Mohammad Nadeem Munir kørte op på siden af to unge mænd, som kom gående på Dortheavej i København omkring klokken 21, hvorefter de tre passagerer sprang ud af bilen og overfaldt de to unge med knivstik.

Den 19-årige var tiltalt for drabsforsøg, men dømmes altså for grov vold, som er en noget mildere paragraf.

– Vi finder ikke, at bevisførelsen er løftet i forhold til, at den tiltalte skulle have haft forsæt til at begå drab, sagde retsformanden som en del af sin begrundelse for dommen.

Til gengæld er det en skærpende omstændighed, at overfaldet ifølge retten fandt sted som led i en verserende bandekonflikt mellem Loyal to Familia (LTF) og en anden gruppering med tilknytning til Ydre Nørrebro og Nordvest.

Raheem Mohammad Nadeem Munir har erkendt, at han var chauffør for de tre personer, der begik overfaldet. Men han har afvist, at han vidste, hvad der skulle ske, da de kørte afsted juleaften 2022.

Han har også erkendt, at han har haft en relation til LTF, som blev forbudt af Københavns Politi i 2018 og opløst ved dom af Højesteret i 2021.

Ofrene overlevede, men de fik efterfølgende bortopereret flere organer på grund af skaderne. Den ene blev ramt i blandt andet maven, mens den anden blev ramt i venstre bryst, lysken og den ene balle.

Anklager Alexander Scheel havde argumenteret for, at det ville være rimeligt at idømme Raheem Mohammad Nadeem Munir 13 års fængsel, hvis han blev kendt skyldig i anklagen om drabsforsøg som led i bandekonflikten.

Og hvis han endte med at blive dømt for grov vold, kunne seks år være rimeligt, mente anklageren.

– For det, som han er dømt for, er seks års fængsel, som det skal være, konstaterer Alexander Scheel efter domsafsigelsen, men understreger, at han skal nærlæse rettens begrundelser for dommen.

Den 19-åriges forsvarer, Kåre Traberg Smidt, lægger ikke skjul på, at hans klient har fået en forholdsvist mild straf, set i lyset af hvad anklagemyndigheden havde tiltalt ham for.

– Jeg er glad for, at min klient er blevet frifundet for forsøg på manddrab og i stedet bliver dømt for grov vold.

– Nogle gange må man være realist og erkende, at det kan få konsekvenser at sætte sig ud i en bil sammen med de forkerte, siger Kåre Traberg Smidt.

Den 19-årige har taget betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen. Det har han 14 dage til at overveje.

/ritzau/

Andre læser også