AVIZ

Vælgerne i oliestat sender 49 mænd og én kvinde i parlamentet

KUWAIT-POLITICS-VOTE-PARLIAMENT
KUWAIT-POLITICS-VOTE-PARLIAMENT (Yasser Al-Zayyat/Ritzau Scanpix)

Der skulle vælges 50 medlemmer til parlamentet. Med stemmerne talt op onsdag står det klart, at kun én kvinde – oppositionspolitikeren Janan Bushehri – er blevet valgt ind.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Et flertal i det nye parlament – 29 medlemmer – er i opposition til Al-Sabah-familien, som sidder på magten i landet. Det viser en opgørelse fra Kuwaits statslige nyhedsbureau.

Mens medlemmerne af parlamentet bliver valgt af borgerne i Kuwait, bliver landets ministre udpeget af Al Sabah-familien.

Oppositionen omfatter forskellige islamistiske politikere og uafhængige politikere, der ikke har nogen forbindelse til den regerende familie.

I spidsen for Al Sabah-familien og for Kuwait i det hele taget står emiren Sheikh Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah.

Parlamentsvalget blev afholdt tirsdag. Der var også valg i 2022, men i marts i år annullerede en forfatningsdomstol resultatet af sidste års parlamentsvalg.

Valget i 2022 sikrede oppositionen en markant fremgang.

Der bor cirka 4,3 millioner indbyggere i Kuwait. En stor del af dem er migranter, der arbejder i landet.

Af de stemmeberettede borgere var det cirka hver anden, der deltog i valget tirsdag. Kvinder fik stemmeret i 2005.

Kuwaits nye parlament ventes første gang at samles den 20. juni.

Kuwait grænser op til Saudi-Arabien og Irak. Landet sidder på cirka syv procent af verdens reserver af råolie og har kun meget lidt gæld.

Kuwaits politiske ustabilitet har dog holdt nogle investorer på afstand. Derfor halter det udviklingsmæssigt bag andre oliestater som Saudi-Arabien, Qatar og De Forenede Arabiske Emirater.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere