AVIZ

USA’s Højesteret vedtager sit første etiske kodeks for dommere

Supreme Court Threats to Judges

Det oplyser Højesteret mandag.

Det sker i lyset af vedvarende kritik af, at nogle højesteretsdommere har modtaget luksusrejser og gaver fra velhavende velgørere uden at oplyse derom. Det skriver nyhedsbureauet AP.

I modsætning til andre medlemmer af det føderale retsvæsen har de ni højesteretsdommere indtil nu ikke været underlagt et bindende etisk kodeks, skriver nyhedsbureauet.

Dommerne siger i en erklæring, at de længe har holdt sig til etiske standarder.

– Fraværet af et kodeks har imidlertid i de senere år ført til den misforståelse, at dommerne ved denne domstol – i modsætning til alle andre jurister i dette land – betragter sig selv som fritaget fra nogle etiske regler, skriver dommerne.

– For at rette op på denne misforståelse udsender vi dette kodeks, som i vid udstrækning repræsenterer en kodificering af principper, som vi længe har betragtet som styrende for vores adfærd.

Spørgsmålet om hvorvidt dommerne har handlet etisk har været omstridt i flere måneder.

I særdeleshed på grund af en række historier om dommer Clarence Thomas og hans undladelse af at fortælle om rejser og andre økonomiske forbindelser med velhavende konservative donorer, herunder Harlan Crow og Koch-brødrene.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere