AVIZ

USA og Israel arbejder på plan for nødhjælp til Gazastriben

PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT-UN

Det siger John Kirby, som er en af USA’s præsident Joe Bidens sikkerhedsrådgivere, ifølge nyhedsbureauet Reuters natten til tirsdag dansk tid.

– Vi vil gerne se nødhjælp komme ind gennem Rafah-grænseovergangen, og at folk kan komme ud, siger han.

Grænseovergangen Rafah ligger mellem den egyptiske Sinai-halvø og Gazastriben, som er kontrolleret af Hamas. Grænsen kontrolleres af Egypten.

Flere lande og organisationer har sendt nødhjælp mod Gazastriben. Meget af det er indtil videre dog strandet i Al-Arish på den egyptiske side, mens grænsen har været lukket.

USA’s udenrigsminister, Antony Blinken, har ifølge det franske nyhedsbureau AFP holdt møde med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, i næsten otte timer.

Det er her, at beslutningen om at udvikle en plan er kommet i stand, siger han ifølge AFP.

– På vores efterspørgsel er USA og Israel blevet enige om at udvikle en plan, som skal gøre det muligt for humanitær nødhjælp fra donorlande og multilaterale organisationer at nå frem til de civile i Gaza, siger Blinken.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) sagde mandag, at der er vand, elektricitet og brændstof nok til ét døgn i Gazastriben, før en “rigtig katastrofe” indtræffer.

Hvis hjælpen ikke når frem inden da, vil læger være nødt til at “forberede dødsattester for deres patienter”, siger WHO’s regionale direktør for det østlige Middelhav, Ahmed Al-Mandhari.

Mindst 1400 personer er blevet dræbt på israelsk side, mens over 2700 palæstinensere er blevet dræbt i Israels modangreb siden Hamas’ overraskelsesangreb mod Israel 7. oktober, viser tal fra de respektive parter. Tallene er ikke blevet bekræftet fra uafhængige kilder.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere