AVIZ

USA og Cypern drøfter søkorridor til Gaza

CYPRUS-US-ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT-DIPLOMACY

Blinkens møde med præsident Nikos Christodoulides i Larnaca lufthavn fandt sted samtidig med, at sundhedsministeriet i Gaza kunne oplyse, at dødstallet efter israelske bombardementer er steget til over 9700. Det tal er ikke bekræftet fra anden side.

Det palæstinensiske teleselskab Patel kunne søndag aften også meddele, at alle kommunikations- og internetlinjer er afbrudt i hele Gaza.

Forsyninger af vand, el, brændstof og mad har i flere uger ikke kunnet nå frem til Gazas 2,3 millioner beboere. Kun få lastbiler kører dagligt ind via Egyptens grænsestation til Gaza.

En talsmand for den cypriotiske præsident skriver på X, det tidligere Twitter, at der under mødet med Blinken blev drøftet “en dedikeret envejs-maritim korridor med en vedvarende strøm af nødhjælp fra Cypern til civile i Gaza”.

Tidligere søndag sagde præsident Christodoulides, at Frankrig, EU-Kommissionen og Israel støtter den cypriotiske regerings forslag om en humanitær korridor via havet.

– På det grundlag taler vi med FN, for det er FN, som vil modtage nødhjælpen og ikke Hamas, så det kan nå ud til befolkningen, sagde han til journalister.

Gaza ligger cirka 400 kilometer fra Cypern.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere