AVIZ

Ung mand får seks års fængsel for livsfarligt knivstikkeri

PLUS Politi aflyttede mordmistænkte inden drab
PLUS Politi aflyttede mordmistænkte inden drab (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Dommen blev afsagt onsdag.

Der var to ofre i sagen på henholdsvis 18 og 19 år. De blev overfaldet og stukket med kniv en nat i Slagelse i maj sidste år.

Den ene blev stukket med kniv syv gange i benet, slået og sparket.

Den anden blev stukket én gang i benet og én gang i højre brystkasse og var efterfølgende i livsfare.

Sagens hovedmistænkte – Nicas Noah Bjørnsgaard Christensen – førte kniven og er blevet idømt seks års fængsel.

Anklager Morten Gimm Hvergel er tilfreds med dommen. Også selv om han gik efter syv års fængsel til Nicas Noah Bjørnsgaard Christensen.

– Jeg er helt sikkert tilfreds med afgørelsen. Det er den rigtige afgørelse, og retten har været enig med anklagemyndigheden i langt den væsentligste del af anklageskriftet, siger Morten Gimm Hvergel til Ritzau.

Overfaldet blev begået i en passage tæt på biografen i Slagelse.

– Flere af de tiltalte havde været i byen inden overfaldet. Nogle af dem var også i byen efterfølgende, fortæller anklageren.

Under retssagen er det ikke blevet fastlagt, hvad motivet til overfaldet helt præcist var.

– Men det har været fremme, at hovedgerningsmanden havde et problem med én af de forurettede på grund af noget, der skulle være sket ugen forinden, siger Morten Gimm Hvergel.

Tre af de tiltalte blev idømt et år og to måneders fængsel for grov vold og for at have medvirket til knivstik. Den sidste tiltalte fik syv måneders fængsel for blandt andet at have tilsluttet sig overfaldet ved at være tilstede.

Ligesom ofrene er de dømte i alderen 18 til 19 år.

Nicas Noah Bjørnsgaard Christensen ankede dommen på stedet. De resterende fire bad om tid til at overveje, om de vil modtage dommen eller anke afgørelsen og altså tage sagen videre til landsretten.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere