AVIZ

Under voldsom uro i Israels gader udtrykker USA dyb bekymring

(Ronen Zvulun/Reuters)
(Ronen Zvulun/Reuters)

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Natten til mandag dansk tid koger gaderne i flere israelske byer på grund af protester over premierminister Benjamin Netanyahus planlagte reform af retsvæsnet i landet.

Ifølge politiet er der demonstrationer 150 forskellige steder i Israel, hvor blandt andet flere veje er blokeret. I Jerusalem er hundredvis af demonstranter samlet foran Netanyahus hjem.

– Demokratiske værdier har altid været – og må blive ved med at være – et særkende i forholdet mellem USA og Israel, lyder det fra Adrienne Watson, der er talsperson for USA’s nationale sikkerhedsråd.

Hun tilføjer, at USA er “dybt bekymret” over udviklingen i Israel.

– Demokratiske samfund er styrket af magtens tredeling, og fundamentale ændringer af et demokratisk system bør forfølges med det bredest mulige fundament af folkelig opbakning, uddyber talspersonen.

Demonstrationerne finder sted som protest mod Netanyahus beslutning om at fyre Israels forsvarsminister, Yoav Gallant.

Baggrunden for Gallants fyring søndag er, at han ikke vil støtte Netanyahus domstolsreform.

Demonstranterne hævder, at den vil omdanne Israel til et diktatur.

Ifølge den israelske avis Haaretz skal premierministeren fra Likud-partiet og hans koalition mødes mandag for at drøfte situationen.

Benjamin Netanyahu leder ifølge iagttagere den mest højreradikale regering i Israels historie.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere