AVIZ

Ukraines hær: Rusland kommer ingen vegne på Østfronten

SYRIA-CONFLICT-IDLIB
SYRIA-CONFLICT-IDLIB (Muhammad Haj Kadour/Ritzau Scanpix)

Sådan lyder det onsdag fra den ukrainske hær.

Modparten hævder derimod, at det stadig går fremad.

De to byer er sammen med andre mindre byer i regionen Donetsk epicentret for de russiske angreb. Det er beskeden fra den ukrainske hær onsdag.

– Fjendens fortsætter sine angreb på byen Bakhmut. Vores forsvarere holder stadig modigt stand i byen og har slået adskillige fjendtlige angreb tilbage, lyder det fra den ukrainske generalstab.

57 angreb på Bakhmut og andre byer er blevet slået tilbage, hedder det.

Tv-stationen CNN oplyser med Ukraines forsvarsministerium som kilde, at det tirsdag nedskød et russiske bombefly af typen Sukhoi Su-24 nær Bakhmut.

Det britiske forsvarsministerium har under krigen haft sikre efterretninger om, hvordan det forløber på slagmarken.

Herfra lyder det onsdag, at de russiske styrker kun har gjort “marginale fremskridt” i et forsøg på at omringe byen Avdijivka. De har mistet mange pansrede vogne og kampvogne.

Denis Pusjilin, der er den russisk-indsatte guvernør i de dele af regionen Donetsk, som Rusland holder besat, bestrider nogle af oplysningerne.

Han siger, at de fleste ukrainske soldater har trukket sig tilbage fra en metalfabrik i den vestlige del af byen Bakhmut. Og de russiske styrker rykker frem.

Nyhedsbureauet Reuters er ikke i stand til at verificere parternes oplysninger om kampene ved fronten.

Inden for de seneste dage har Ukraine modtaget en række moderne og slagkraftige kampvogne fra Tyskland og Storbritannien.

18 tyske Leopard 2-kampvogne er nået frem, bekræftede det tyske forsvarsministerium mandag.

En talsmand for Ukraines regering oplyste tirsdag, at også britiske kampvogne af typen Challenger 2 er nået frem. Den britiske regering har lovet at levere 14 af slagsen.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere