AVIZ

Ugen byder på vådt og gråt vejr – mulighed for kraftig regn

Regn og blæst rammer København

Det siger Mette Zhang, som er vagthavende meteorolog ved Danmark Metrologiske Institut (DMI).

– I den sydlige del af landet kan der i perioder komme lidt sol, mens det i den nordlige del er mere skyet. I hele landet kan der komme byger, siger hun.

Men natten til tirsdag breder skyerne sig, og resten af ugen ser vejret ud til mest at blive gråt og vådt.

– Det overordnede billede vil være gråt og til tider nok også ret vådt. Til tider kan det også blive ret blæsende. Det er nok, hvad vi kan kalde typisk efterårsvejr, siger Mette Zhang.

Hun vil ikke udelukke, at der kan blive tale om kraftig regn i dele af landet, men endnu har DMI ikke udsendt nogen varsler.

Der er tale om kraftig regn, når nedbørsmængden overskrider 24 millimeter på seks timer lokalt.

Temperaturerne kommer til at ligge mellem 6 og 12 grader frem til fredag. Og endnu har nattefrosten ikke bidt sig fast, fortæller Mette Zhang.

– Nattefrosten ser ud til at holde sig væk. Der kan være enkelte nætter, hvor vi lokalt kan komme ned på tre grader, hvis der skulle gå hul i skydækket. Men jeg kan ikke se nogen tegn på udbredt nattefrost nogen steder, siger hun.

Den første nattefrost dette efterår faldt søndag den 8. oktober ifølge DMI’s hjemmeside. Her blev der målt 0,1 grad i Midtjylland mellem Herning og Silkeborg.

Ifølge DMI’s statistik fra 2001 til i år falder sæsonens første frost 8. oktober.

Den første nattefrost i Danmark bliver altid målt på vejrstationer langt fra kysten, skriver DMI. Det skyldes, at Danmark i efteråret er omgivet af et relativt lunt hav.

Desuden måles den første frost gerne i Jylland, som afkøles hurtigere end øerne.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere