AVIZ

Uefa-beslutning afskærer russere fra Fifa-turneringer

Two convictions in FIFA corruption scandal overturned

Nu er de helt ude i kulden igen.

Tirsdag droppede Uefa sine planer om igen at inkludere russiske U17-hold i sine turneringer. Og nu følger Fifa efter.

Det fortæller en talsperson fra Fifa til Ekstra Bladet.

Men der er ikke tale om, at Fifa-toppen har sat sig ned og aktivt udelukket russerne. Der er således tale om en rent teknisk begrundelse.

– Det er ret ligetil. Hvis du ikke kan kvalificere dig til turneringer, som sker i UEFA-regi, er der jo ikke rigtigt noget for FIFA at gøre. Så kan de ikke deltage. Der kommer ingen russiske repræsentanter til VM, siger talspersonen til Ekstra Bladet.

Rusland er medlem af Uefa, og når nationen skal tilspille sig en plads i Fifas store VM-slutrunder, sker det gennem kvalifikationsturneringer, som Uefa arrangerer.

Men når Uefa ikke vil have Rusland med, giver det altså sig selv, at russerne ikke kommer til at spille i Fifas turneringer, lyder det fra talspersonen, som Ekstra Bladet har talt med.

Sagen om de russiske ungdomsspillere stammer fra starten af oktober, hvor Uefa meldte ud, at man havde intentioner om at sluse russiske U17-hold ind i sine turneringer igen.

Fra Dansk Boldspil-Union var meldingen, at ingen danske landshold ville komme til at møde russiske landshold. Alligevel ville DBU-formand Jesper Møller ikke afsløre, hvordan han havde forholdt sig på det møde i Uefas eksekutivkomité, hvor sagen var blevet diskuteret.

Sagen voksede sig stor i en række Uefa-lande. I Sverige måtte Karl-Erik Nilsson gå af fra sin post som idrætspræsident, fordi han havde bakket op om at indlemme russiske hold.

Kritikken haglede ned over Uefa, og Jesper Møller måtte også tage slag herhjemme. Og tirsdag besluttede Uefa helt at trække sagen fra dagsordenen ved et møde i eksekutivkomitéen.

Derfor blev der ikke stemt om forslaget, lød det fra Jesper Møller. Og derfor må russerne nu igen se langt efter kampe i Uefa-regi.

/ritzau/

Andre læser også