AVIZ

Udenrigsministeriet arbejder fortsat på at få danskere ud af Gaza

TOPSHOT-PALESTINIAN-ISRAEL-EGYPT-GAZA-CONFLICT

Derfor har ingen på den danske evakueringsliste endnu forladt Gaza. Det oplyser Udenrigsministeriet i en mail til Ritzau lørdag aften.

– Udenrigsministeriet arbejder også fortsat på at muliggøre udrejse for de resterende på den danske evakueringsliste, skriver ministeriet.

Gazas grænsemyndighed siger lørdag, at Rafah-overgangen til Egypten genåbner søndag. Det skriver Reuters.

Evakueringer fra Gaza til Egypten for udenlandske statsborgere og palæstinensere, der har brug for akut lægebehandling, blev suspenderet fredag.

Det sagde tre egyptiske sikkerhedskilder og en palæstinensisk embedsmand ifølge nyhedsbureauet.

– Grænseovergangen ved Rafah har været lukket for udlændinge igen i dag (lørdag, red.), skriver Udenrigsministeriet.

– Det er derfor endnu ikke lykkedes for personer på den danske evakueringsliste at komme ud af Gaza. Der er fortsat omkring 20 personer på den danske liste, hvoraf fem i går og i dag (fredag og lørdag, red.) har haft tilladelse til at forlade Gaza, lyder det videre.

Direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice Steen Hommel sagde fredag til Ritzau, at de fem personer ville beholde deres plads på listen, hvis det ikke blev muligt at passere grænsen fredag.

Derudover forsøger myndighederne løbende at holde kontakt med dem, der befinder sig i Gaza – enten direkte eller via pårørende.

Rafah-overgangen er den sydligste vej ud af Gaza og grænser op til Egyptens Sinai-halvø.

Men afhængigt af hvor de fem personer befinder sig, skal de først nå ned til grænsen.

– Udenrigsministeriet har gennem hele dagen haft et team af ambassademedarbejdere klar til at afhente borgerne ved grænsen og køre dem til Kairo, hvor der vil være psykosocial og sundhedsfaglig ekspertise til stede, skriver ministeriet lørdag.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere