AVIZ

Tysk politi ransager Hamas-støtters adresser i stor aktion

German police officers leave a house during a raid against people supporting the Palestinian Islamist group Hamas, in Berlin

Foreløbig er mindst 15 adresser blevet ransaget.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Tysklands indenrigsminister, Nancy Faeser, fortæller om aktionen i en skriftlig udtalelse, der er sendt ud torsdag morgen.

– Vi gennemfører vores operation mod radikale islamister.

– Ved at forbyde Hamas og Samidoun i Tyskland har vi sendt et tydeligt signal om, at vi ikke tolererer nogen former for undskyldning for eller opbakning til Hamas’ barbariske terrorangreb mod Israel, siger hun.

Nancy Faeser henviser til Hamas’ angreb 7. oktober, hvor 1200 personer blev dræbt i Israel. Derudover blev omkring 240 taget som gidsler af Hamas.

Siden 2. november har både Hamas og Samidoun været forbudt i Tyskland.

Den tyske regering med kansler Olaf Scholz i spidsen gav i midten af oktober udtryk for, at den ville forbyde, at de to organisationer virker i landet.

Spørgsmålet om deres tilstedeværelse i Tyskland blev aktuelt, efter at Hamas angreb Israel 7. oktober, og medlemmer af Samidoun i Tyskland ifølge Olaf Scholz hyldede angrebet i offentligheden.

Det anslås, at der er omkring 450 medlemmer af Hamas i landet. Det er uklart, hvor mange medlemmer Samidoun har i Tyskland.

Samidoun beskriver sig selv som et “solidarisk netværk”, der arbejder for palæstinensiske fangers rettigheder.

Ifølge det tyske indenrigsministerium har Hamas-medlemmer ikke har begået nogen “voldelige handlinger” i Tyskland.

Til gengæld har de ifølge ministeriet forsøgt at indsamle penge, der dels skulle gå til Hamas’ aktiviteter i udlandet og dels bruges til at “påvirke den sociale og politiske diskurs i Tyskland”.

Samidoun er ifølge Tysklands indenrigsministerium “tilbøjelig til at bruge vold og afviser, at Israel har ret til at eksistere”.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere