AVIZ

Tysk lufthavn fortsat lukket: Gidselsituation fortsætter

Germany Hamburg Airport Incident

Det oplyser lufthavnen på det sociale medie X kort før klokken 4 natten til søndag.

Ifølge det tyske medie Die Welt kørte en mand lørdag omkring klokken 20 gennem en sikret port til lufthavnen, skød op i luften flere gange og kastede molotovcocktaillignende genstande.

Med sig i bilen har han sin fireårige datter, skriver mediet. Baggrunden for hændelsen er formentlig en strid om forældremyndighed.

Ifølge Die Welt er det uklart, om der befinder sig et andet barn i bilen, som der oprindeligt var mistanke om.

Politiet i Hamburg skriver på X, at en forhandlingsgruppe er i kontakt med manden i bilen. Også psykologer er til stede.

Ifølge Die Welt har en talsperson fra politiet oplyst nyhedsbureauet dpa, at forhandlingerne foregår på tyrkisk. Manden formodes at være 35 år.

Ifølge talspersonen er det et godt tegn, at forhandlingerne er trukket ud. Manden er interesseret i at tale med politiet.

Mediet Bild skriver, at manden flere gange skal have skudt ud gennem sin bil, som han har kørt helt hen til et rutefly.

Mandens kone har umiddelbart før hændelsen alarmeret politiet og fortalt, at manden var på vej mod lufthavnen med parrets to børn. Hun skal have fortalt politiet, at hun frygter, at manden er ved at bortføre børnene.

Lørdag aften havde politiet omringet Terminal 1 i lufthavnen. Folk er blevet evakueret fra bygningen, og en politihelikopter er i luften.

Den særlige elitestyrke GSG 9 er også ankommet til lufthavne ifølge Bild.

Lufthavnen vil være præget af flyaflysninger og forsinkelser søndag. Lufthavnen opfordrer på X passagerer til ikke at rejse mod lufthavnen.

Politiet havde kort før midnat ingen oplysninger om, hvorvidt personer er kommet til skade i forbindelse med hændelsen, skriver Die Welt.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere