Det anbefaler administrationen i regionen ifølge TV2 Kosmopol.
Det drejer sig om knap 7000 paller med kitler, masker, visirer og handsker, som anbefales at blive brændt.
Derudover er der godt 3500 paller med sprit, som ikke kan blive brændt, men som skal destrueres på anden vis.
Det skyldes, at mange af de værnemidler, som blev købt under coronapandemien, er blevet for gamle. Det skriver TV2 Kosmopol.
Det ærgrer flere politikere i regionsrådet heriblandt Peter Westermann fra SF.
– Det er ikke til at bære, at så mange gode varer måske skal gå op i røg. Da vi var i pandemien, handlede det om at købe ind til rigelighed, og det har man så også gjort i al for høj grad, siger han til mediet.
Det er Styrelsen for Forsyningssikkerhed, der ligger under justitsministeriet, der er ansvarlig for de store lagre af værnemidler, mens regionerne forvalter lagrene.
At indkøb af værnemidler blev flyttet fra regionerne til staten, er en af årsagerne til det store spild, mener Christoffer Buster Reinhardt (K). Han er formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.
– Hvis regionen havde købt ind, havde der været koordination mellem dem, der skal bruge værnemidlerne, og dem, der bestiller. Det er logik, at det er en god idé, siger han til TV2 Kosmopol.
Forretningsudvalget i Region Hovedstaden skal tage stilling til, hvad der skal ske med de mange værnemidler tirsdag den 7. marts.
Det fremgår ikke, hvad den samlede pris på de paller, der anbefales at blive destrueret er. Men i oktober 2020 var regionens samlede budget til coronaudstyr på tre milliarder kroner.
Det anbefales, at afbrændingen af værnemidlerne skal bruges til energiudnyttelse. Det betyder, at det vil tage syv måneder at brænde de knap 7000 paller med værnemidler, der ikke inkluderer sprit.
Prisen vil være mellem 800 og 1100 kroner per palle. Det fremgår af en dagsorden til mødet i forretningsudvalget i Region Hovedstaden.
Dermed vil afskaffelsen løbe op i mellem 5,6 og 7,7 millioner kroner. Derudover kommer prisen for afskaffelse af pallerne med sprit, som ikke fremgår.
Konsekvensen af ikke at skaffe sig af med værnemidlerne er en merudgift på mellem 6000 og 10.000 kroner om dagen.
Det er staten, der står for udgifter i forbindelse med både indkøb og håndtering af værnemidler.
/ritzau/
Andre læser også