AVIZ

Tung forurening tvinger indisk millionby til at begrænse biltrafik

INDIA-ENVIRONMENT-POLLUTION-HEALTH

Det oplyser New Delhis miljøminister, Gopal Rai, mandag.

Fra 13. til 20. november må biler med registreringsnumre, der slutter på et ulige ciffer, kun køre på ulige datoer. Køretøjer med lige registreringsnumre må omvendt køre i New Delhis gader på lige datoer.

Mandag er luftkvaliteten i New Delhi, som er Indiens hovedstad, karakteriseret som “slem” af Indiens nationale organ for overvågning af luftforurening.

Det er tredje dag i træk, at luftkvaliteten er så dårlig. Men den kan blive endnu værre, advarer bystyrets miljøminister.

– Der er en risiko for, at luftforureningen vil øges efter diwali, siger Gopal Rai og henviser til en hinduistisk højtid, som fejres 12. november.

Bekymringen skyldes, at det er udbredt at bruge fyrværkeri i forbindelse med fejringen af diwali. Og fyrværkeri forværrer luftforureningen.

Foruden restriktioner for biltrafikken har den omfattende forurening medført, at grundskolerne i New Delhi er blevet lukket foreløbig indtil 10. november.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere