AVIZ

Trump kalder tiltale valgindblanding på allerhøjeste niveau

(Mandel Ngan, Ethan Miller/Ritzau Scanpix)
(Mandel Ngan, Ethan Miller/Ritzau Scanpix)

– Dette er politisk forfølgelse og valgindblanding på allerhøjeste niveau i historien, skriver Donald Trump i en udtalelse, som The New York Times-journalisten Maggie Haberman har delt på Twitter.

– Selv før jeg blev svoret ind som jeres præsident, har de radikale, venstreorienterede demokrater – de hårdtarbejdende mænd og kvinders fjende – været engageret i en heksejagt for at tilintetgøre Make America Great Again-bevægelsen, skriver Trump med henvisning til sit slogan fra valgkampen i 2016.

I samme ombæring nævner han den særlige anklager Robert Muellers såkaldte Rusland-undersøgelse, rigsretssag nummer et mod Trump, rigsretssag nummer to mod Trump og “den ulovlige og forfatningsstridige ransagning” af Trumps Mar-a-Lago-hjem i Florida.

– Og nu dette, skriver Trump.

Udtalelsen kommer, kort tid efter at The New York Times kunne afsløre, at en storjury på Manhattan torsdag angiveligt har stemt for at tiltale Trump i en sag om tys-tys-penge til en pornoskuespiller ved navn Stormy Daniels i 2016.

Det sker på baggrund af oplysninger fra fire unavngivne kilder med kendskab til sagen.

Donald Trump stiller op til det amerikanske præsidentvalg næste år. Tiltalen kan komme til at påvirke valgkampen frem mod valget i november 2024.

– Demokraterne har løjet, snydt og stjålet i deres besættelse af at forsøge at “få Trump ned med nakken”, men nu har de gjort det utænkelige: Tiltalt en total uskyldig person i en handling, som er åbenlys valgindblanding, skriver Trump i udtalelsen.

– Demokraterne har snydt utallige gange gennem årtierne, herunder spioneret mod min valgkamp, men at bruge vores retssystem som et våben for at straffe en politisk modstander, der tilfældigvis er tidligere præsident og den førende republikanske præsidentkandidat, er aldrig sket før. Aldrig nogensinde, tilføjer han.

Også Trumps talsmand Taylor Budowich fastholder, at Trump er uskyldig.

– Dette er ikke en tiltale for en forbrydelse – for der er aldrig blevet begået nogen forbrydelse, udtaler Budowich ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Hvis der rejses tiltale mod Trump, vil det være første gang i historien, at en tidligere eller siddende præsident i USA bliver tiltalt i en straffesag.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere