AVIZ

Trump-allieret giver jagt på formandspost et tredje forsøg

House Lawmakers Work Towards Electing New Speaker On Capitol Hill

Det siger han torsdag aften dansk tid.

Kort forinden havde flere amerikanske medier skrevet, at Jim Jordan droppede jagten, fordi han i stedet gik efter at få forlænget den midlertidige formand Patrick McHenrys tid på formandsposten.

Det forslag var flere republikanere dog imod.

Derfor skal Jim Jordan nu håbe på, at tredje gang er lykkens gang, når der igen skal stemmes i Repræsentanternes Hus.

– Jeg stiller stadig op som formand, og jeg planlægger at sikre mig stemmerne og vinde kampen, lyder det fra Jim Jordan.

Jordan, der er konservativ republikaner og støttes af Donald Trump, har været et stykke fra at sikre sig opbakning ved de to første afstemninger.

Ved første afstemning fik han 200 stemmer, mens han ved anden afstemning måtte nøjes med 199. Det kræver 217 stemmer at blive ny formand.

Indtil videre har alle demokrater og mindst 20 republikanere stemt imod.

Repræsentanternes Hus er ved at finde en afløser for Kevin McCarthy, der måtte gå af som formand for omkring to uger siden.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere