AVIZ

Troels Lund og Alex Vanopslagh besøger Zelenskyj

Forsvarsministeren i Ukraine

– Ukraine sætter stor pris på Danmarks støtte, som har været stærk siden de første dage af krigen, skriver Volodymyr Zelenskyj i et opslag på det sociale medie X og nævner, at Danmark har sendt 12 militære støttepakker til landet.

– Vi diskuterede yderligere skridt for at styrke vores luftkapacitet og luftforsvar.

På billeder fra besøget kan det ses, at også partileder Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance er med på turen. Han er blevet inviteret af forsvarsministeren, oplyser Liberal Alliance.

Troels Lund Poulsen siger til Ritzau i Kyiv, at det har været et “meget hektisk”, men også et “meget opløftende” besøg.

Han bekræfter, at der er blevet talt om luftforsvar og mere specifikt den danske donation af F-16-kampfly. Det er blandt andet sket på et møde med Ukraines forsvarsminister, Rustem Umerov.

Det er stadig planen, at F-16-flyene kommer “til at flyve forhåbentlig her i starten af 2024”, lyder det fra Troels Lund Poulsen.

Tilbage i august meddelte Danmark, at Ukraine vil modtage 19 F-16-fly i en donation.

Inden flyene skal til Ukraine, skal ukrainske soldater trænes i at flyve F-16-flyene. Det foregår blandt andet på Skrydstrup-basen i Danmark.

Samme dag, som donationen af kampflyene blev annonceret, landede Volodymyr Zelenskyj i Danmark, hvor han blandt andet besøgte Skrydstrup.

På mødet med Volodymyr Zelenskyj tirsdag blev der udover militærdonationer talt om, hvordan der kan skabes “vækst og udvikling” i Ukraine.

– Der tror jeg, at der er en god mulighed for at udfolde det samarbejde noget mere, siger Troels Lund Poulsen, der forventer at besøge landet igen snart sammen med danske virksomheder.

Troels Lund Poulsens besøg i Ukraine kommer, dagen efter at Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, trak sig fra dansk politik.

En lang række Venstre-profiler har peget på Troels Lund Poulsen som partiets næste formand, men han har endnu ikke ville forholde sig til den mulighed.

Det ville han heller ikke under besøget i Kyiv tirsdag, men han noterede sig den opbakning, han har modtaget fra partifæller.

/ritzau/

Andre læser også