AVIZ

Troels Lund er eneste kandidat til Venstres formandspost

… Bent samråd om køb af artillerisystemer fra Elbit Systems

For der er ingen andre kandidater til posten. Det skriver partisekretær Christian Hüttemeier i en mail til partiets medlemmer, som Ritzau er i besiddelse af.

Fristen for indstillinger til den ledige formandspost udløb ved midnat.

Og her er det altså kun forsvarsminister og økonomiminister Troels Lund Poulsen, der har fået en indstilling. Den er kommet fra Venstres kommuneforening i Hedensted, hvor han er opstillet.

Venstre holder landsmøde i Herning 18. og 19. november, hvor formanden vælges.

Her skal en næstformand også vælges – nuværende næstformand Stephanie Lose ønsker at fortsætte på posten.

Kort efter meddelelsen fra partisekretæren har Troels Lund Poulsen skrevet et opslag på Facebook. Han konstaterer, at “det ser ud til, at jeg bliver valgt som ny formand”.

– Jeg tager til Herning vel vidende, at der venter mig et stort ansvar og en stor opgave.

– Lige nu er Venstre ikke i den form, vi kunne ønske os. Det skal vi have rettet op på, og det kommer til at tage tid – og hårdt arbejde. Og vi skal gøre det sammen som et hold, skriver Troels Lund Poulsen.

På vej ind til et EU-møde i Bruxelles bliver Troels Lund Poulsen spurgt, om han vil fortsætte som forsvarsminister, når han vælges som formand.

– Jeg har tænkt mig at fortsætte som minister. Men hvordan det kommer til at være, kommer vi til at forholde os til, når jeg måtte blive Venstres formand, siger han til den danske presse.

Regeringspartiet har været uden formand, siden Jakob Ellemann-Jensen trak sig helt fra politik 23. oktober.

Straks herefter pegede en række partiprofiler på Troels Lund Poulsen som hans afløser. Og to dage efter Ellemanns udmelding lød det fra Troels Lund Poulsen, at han vil være formand.

Det ønsker han med Stephanie Lose som næstformand, hvor hun desuden skal indtræde i regeringen som minister. Hun er i dag regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Troels Lund Poulsen har siddet i Folketinget for Venstre siden 2001. Han har gennem årene haft en række ministerposter som eksempelvis skatteminister og beskæftigelsesminister.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere